Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z košťálů na způsob hummusu

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 662 kJ /
397 kcal
Bílkoviny6,42 g
Tuky37,63 g
Vláknina3,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy6,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Košťály podlijeme trochou vody (stačí přibližně 1/3 hrnku) a uvaříme doměkka, podle druhu zeleniny to trvá asi 10-20 minut). Krok 2: Uvařenou zeleninu necháme vychladnout. Poté ji rozmixujeme s olejem, tahini, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Krok 3: Podle potřeby naředíme trochou vody, ve které se zelenina vařila. Osolíme, případně dochutíme římským kmínem a chilli kořením a můžeme podávat.

Zveřejněno 12. 3. 2016

Poznámka autorky petram

Na farmářském trhu jsem koupila nádherný mangold. Listy jsem použila na přípravu zelených smoothie a košťály mi bylo líto vyhodit, tak jsem pátrala na internetu, jak je využít. Kromě několika restovaných úprav (po čínsku) jsem narazila i na tento recept na „hummus“, který jsem prostě musela vyzkoušet. Pomazánku bych nenazývala hummus, přeci jen postrádá hlavní ingredienci – cizrnu, ale je moc dobrá a určitě bych ji doporučila.

Inspirovala jsem se zde: http://www.slate.com/blogs/browbeat/2015/06/26/cha...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z košťálů na způsob hummusu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyMP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z košťálů na způsob hummusu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyMP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

To vypadá lákavě :-p :yes: košťály u nás sice nezůstávají bez využití, ale na toto si je schovám ;-)

Tý brďo, díky za dobrý nápad, jinak u nás se košťály vypapávaly dycky :-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
košťály, koštály z květáku, košťál z mangoldu, co z košťálů od květáku, druhy hummusu, koštál z květák, květak a koštal, koštál z květáku, využití košťálů ze zeleniny, hummus z mangoldu recept, košťál květák

Suroviny:
olej, tahini, česnek, šťáva citronová, sůl, koření chilli

Přidat fotografie receptu