Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový džem s ananasem

Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi osvěžující a změklé ořechy uvnitř jsou příjemným překvapením.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 876 kJ /
3 077 kcal
Bílkoviny12,24 g
Tuky1,12 g
Vláknina42,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy735,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Krok 2: Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechává širokou stopu. Krok 3: Pak přisypeme cukr a nadrobno pokrájený ananas bez šťávy a dál vaříme, až se kapka po nalití na studený talíř neroztéká. Krok 4: Nakonec vsypeme ořechy a ještě 1 minutu povaříme. Krok 5: Horké plníme do sklenic, ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak alespoň 10 min.

TIP: Jak zpracovat rebarboru

Zveřejněno 30. 4. 2009

Poznámka autorky Hella

Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.

Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový džem s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0BE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový džem s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0BE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Úžasný lekvár.Ďakujem!

Něco luxusního!!! Ted jsem jí dovařila :-) Dělala jsem s pomerančem,zítra zkusím s ananasem.:-p

Prave jsem dodelala je uzasny!!!!!!;-)

Džem jsem před chvílí dodělala, je opravdu výborný .:yes: Dovolila jsem si přidat foto a samozřejmě i bod:-K

:-p JDU NA TO,ZKUSÍ VÁŠ RECEPT A POTOM PÍSNU JAK TO DOPADLO..:-Dhttp://www.toprecepty.cz

:-p DJDU NA TO,ZKUSÍM VÁŠ RECEPT A DÁM VĚDĚT,JAK TO DOPADLO..:-D

lepší marmaládu jsem nejedla!!!:yes:

Tak já jsem si dneska zrovna přinesla rebarboru od kamarádky, tak ten džem asi vyzkouším.:-)

Také jí zamražuju když jí mám ,ale bohužel též musím od někoho loudit:-//;-(

Tak to zřejmě do toho půjdu! Rebarboru máme moc rádi, pro tu její osvěžující a výbornou chuť, proto Špagi díky;-)
A Tejajo, dobrej nápad s těmi kousky do mrazáku, taková jednoduchá věc a vidíš, to mě nenapadlo, tak děkuji za nápad:-)
Helle letí bodík:yes:
Já vůbec nemám na zahradě rebarboru, to je teda velká škoda a chyba,:-O musím jí někde sehnat a zasadit, koukala jsem, že v marketech je docela drahá:-?:-!

To stojí (jako ostatní tvé podobné recepty) za uložení.+bodík

Bibinka, na koláč si môžeš rebarboru výborne zamraziť. Umyješ, narežeš na kúsky a zmrazíš. V zime len vyberieš a máš ako čerstvú.;-)

Bibinko, zcela 100%-ně!!! Já to využívám hlavně v zimě, pokud se mi nechce nebo nemám zmrazenou rebarboru a ten džem je skvělý :-p:yes:

Myslíte, že by se ten džem dal použít na rebarborový koláč místo čerstvé rebarbory? Bylo by to v zimě super:-!

Tak této marmeládě musím dát bod, protože rebarboru používám jako nádivku nahoru na buchty a my je máme rádi. Marmeláda s rebarbory a s ananasovou příchutí musí být opravdu dobrá. A hlavně kyselá, takovou já můžu :-)

No ta barva je fakt blbá. Proto ten džem používám tam, kde na něj není moc vidět. Např. v palačinkách nebo když prokrojím nějakou buchtu nebo tam, kde na barvě nezáleží. Je zajímavé, když ta rebarbora je částečně červená, že se to na barvě džemu neprojeví. Je ale moc dobrý.

Ten dělám - já ho mám od dr. Oetkera. Jani - ananas se výborně rozvaří, :-p;-):yes:

Helli, díky!! To je recept, na který jsem dost dlouho čekala, moc se mi líbí:-) Docela mne překvapuje, jakou má barvu. Ten ananas se taky rozvaří? není třeba ho rozmixovat?:-?:yes::yes:

:yes:

Tématické fráze:
rebarborový džem, džem z rebarbory, rebarbora džem, marmeláda z rebarbory, ananasová marmeláda, ananasová marmeláda recept, rebarbora marmeláda, rebarborová marmeláda, marmeláda z ananasu, rebarborový marmeláda, jak zamrazit rebarboru, zmrazování rebarbory, rebarborový džem recept, džem s rebarbory, zmrazení rebarbory, buchta s ananasem, zmrazování ořechů, ananasová marmelády, džem rebarbora, reberborovy kolac

Suroviny:
rebarbora, cukr želírovací, ananas, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu