Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crème Brûlée s vanilkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Jemný vanilkový krém ze smetany, cukru a žloutků skrytý pod křupavou karamelovou krustou je právem jedním z nejslavnějších dezertů. Smetanu svaříme s vanilkou, smícháme se žloutky a cukrem a pečeme ve vodní lázni. Krustu vytvoříme flambovací pistolí.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 664 kJ /
2 788 kcal
Bílkoviny36,48 g
Tuky217,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,88 g
Sodík 256 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy170,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a i s luskem svaříme. Lusk pak vyjmeme. Smetanu necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem. Krok 2: Vše smícháme a nalijeme do malých mističek, které vložíme do pekáčku s vodou. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 100 °C, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu. Krok 4: Necháme vychladnout, dáme přes noc do ledničky a druhý den jemně posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí opálíme, až se vytvoří zlatý karamel.

TIP: Jak na crème brûlée

Zveřejněno 13. 1. 2018

Poznámka autorky RubyRom

Tento recept mám i na www.pažitka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème Brûlée s vanilkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzyw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème Brûlée s vanilkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzyw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pistáciové crème brûlée, creme brulée dynove, creme brulee recept, vanilkové creme bruleé, vanilkovy creme brulée recept, vanilka creme brulée

Suroviny:
smetana ke šlehání, lusk vanilkový, žloutek, cukr, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu