Dušené hlávkové zelí na slanině
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 229 kJ / 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,98 g |
Tuky | 1,72 g |
Vláknina | 24,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Množství cukru a octa je na chuti každého, sladko-kyselou chuť zelí si každý "doladí" podle sebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2018 14:24
Veronika.Hrozna: Máslo s moukou je super. V učení v roce1958 jsme jako učni dělali moučné máslo, musela ho být dost velká zásoba, protože ho používali minutkáři i sosaři. Tak si ho trochu dělám i doma, aby bylo při ruce.
25. 11. 2018 18:45
casino: Já dělám cibulovo-karamelový základ z tmavého karamelu , podle maďarského receptu mé tchýně a pokud je požadavek zahustit, tak nakonec přidám 20 g másla rozmíchaného s čl . hladké mouky a dvě minutky ještě dusím. Takže nic hlídat nemusím!
25. 11. 2018 15:00
Eja57:
Jj, máte recht..., jenom jsem čučel, kolik kuchtíků dělá cibulový základ odděleně...
No, asi vaříme tak, jak jsme viděli doma, že
Jj, máte recht..., jenom jsem čučel, kolik kuchtíků dělá cibulový základ odděleně...
No, asi vaříme tak, jak jsme viděli doma, že
25. 11. 2018 14:20
Tak pánové, vydala jsem se na průzkum - bílé dušené zelí na TOPkách, eliminovala jsem kysané....po dvaceti recepisech jsem to vzdala....mouka ano/ne, strouhaná brambora ano/ne, strouhané jablko ano/ne, cibulový základ zvlášť ano/ne.... Tady se nedá NIC nového vymyslet.....
25. 11. 2018 13:53
casino: ...v podstatě s vámi souhlasím, ano, i tak to lze ...u nás se vaří ve velkém, většinou i více chodů, někdy ať hlídám, jak hlídám, neuhlídám, takže vsázím na jistotu, rychlost a co nejlepší výsledek ...na škrábání za uchem čas nemám nikdy
25. 11. 2018 13:05
U nás tomuto říkáme Dušené hlávkové zelí po česku
No a protože nejsme zvyklí škrábat se za levým uchem pravou rukou, tak si jednoduše vystačíme s jedním kastrolem: na tuku (špeku) osmažíme cibulku a pak přidáme (i na několikrát) SYROVÉ pokrájené zelí a posléze brambor (mouku) a dusíme takřka bez přidané vody Samozřejmě krmi se lépe daří pod dohledem, že aby se zelí nestihlo přichytit ke dnu
No a protože nejsme zvyklí škrábat se za levým uchem pravou rukou, tak si jednoduše vystačíme s jedním kastrolem: na tuku (špeku) osmažíme cibulku a pak přidáme (i na několikrát) SYROVÉ pokrájené zelí a posléze brambor (mouku) a dusíme takřka bez přidané vody Samozřejmě krmi se lépe daří pod dohledem, že aby se zelí nestihlo přichytit ke dnu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 9 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Právě bylo uvařeno:
Smažený květák bez vaření
Jurkano uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Fitulka uvařil před 3 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
Fitulka uvařil před 3 hodinami
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
malirka1 uvařil před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
sweeddy uvařila před 4 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
sommde uvařil před 5 hodinami
Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)
Jan Nemec uvařil před 5 hodinami
Levná a rychlá bublanina
mischelinka uvařila před 6 hodinami
Mokrý koláč s ovocem
Matea uvařila před 6 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
faluska uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí knedlík připravený za půl hodiny: Hrníčková verze chutná skvěle, je rychle hotová a zvládne ji i kuchař amatér
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Samosběr třešní 2024: Velký přehled sadů po celé republice. Kilo je k mání už za 15 Kč, ale na některých místech je třešní málo
Další recepty
Tématické fráze: rané hlavkové zelí recept dušené rané zelí rané zelí dušené zelí na slanině ranné zelí recept rané zelí recept zelí na na slanině ranné hlavkové zelí recept hlávkové zelí recepty dušené ranné zelí dušené hlávkové zelí recepty, základ zelí dušené hlavkove zeli recept hlávkové zelí se špekem zelí z hlavky se slaninou dušené zelí na slanině hlavkove zeli s uzeninou dušené zelí se slanině hlavkove zeli recept na dušené hlávkové zelí
Suroviny: zelí hlávkové, sůl, slanina uzená, cibule, brambory, cukr krupice, ocet
Dušené hlávkové zelí na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n444
6 názorů