Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kafu.p kafu.p

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 709 kJ /
2 799 kcal
Bílkoviny250,57 g
Tuky56,99 g
Vláknina61,71 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,57 g
Sacharidy293,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso nakrájené na větší kostky, zeleninu a nerezové vajíčko, kam jsme dali všechno celé koření. Maso orestujeme a až pustí šťávu, přidáme rajčatový protlak, sůl, perníkové koření a zalijeme vodou nebo vývarem. Přiklopíme tlakový hrnec a dusíme do měkka cca 30 minut.
Když je maso měkké, tak vše scedíme, vyndáme maso, nerezové vajíčko s kořením a zeleninu rozmixujeme do hladka. Nakonec rozmixovanou omáčku zahustíme drobky z perníku, ochutíme povidly, ještě chvilku povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Servírujeme s cibulí a  kváskovým celozrnným knedlíkem. Krok 2: Postup na knedlíky:
Všechny suroviny vymícháme robotem a v přikryté utěrkou necháme v teple kynout 2 hodiny.
Po dvou hodinách se těsto zvětší asi o polovinu.
Do hrnce dáme vařit vodu. Z těsta vyválíme dvě šišky, poté, co ještě trochu nakynou, je vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření propícháme špejlí a nakrájíme. Krok 3: .

Zveřejněno 15. 1. 2020

Poznámka autorky kafu.p

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4Rv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4Rv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Představa té výsledné chuti - dovedu si to představit i z kančího, dančího....moc dobré to bude určitě:yes: ( čekám debatu, že to není guláš a tak...;-)....ale název přesně vystihuje pokrm:yes: )

Ráda vyzkouším i u rajské<3děkuji za inspiraci. Já do rajské dávám skořici:-K

Rajskou omáčku také zahušťuji perníkem, je vynikající.:-K:-K

Tématické fráze:
guláš s pernikem, guláš s povidly a perníkemt, perníkový guláš, guláš omáčky hovězí, recept na hovězí guláš

Suroviny:
kližka hovězí, sádlo, cibule, mrkev, petržel, celer, protlak rajčatový, voda, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, koření do perníku, povidla švestková, cibule, kvásek, mouka špaldová celozrnná, mléko, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu