Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z květákových řapíků s ředkvičkami

Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a cukrem, přidáme k nim ostatní zeleninu a můžeme podávat. Třeba jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 3 min

18 min (15 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 441 kJ /
344 kcal
Bílkoviny24,63 g
Tuky2,96 g
Vláknina40,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 660 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy34,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy květáku zbavíme povadlých a poškozených částí, omyjeme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané dáme do misky a promícháme s cukrem a octem Krok 2: Omyté ředkvičky a cibulku nakrájíme na kolečka, řapík na drobné kousky, papriku na proužky, mrkev nastrouháme najemno. Krok 3: Vše přidáme do misky k řapíkům, promícháme a dochutíme solí a citronovou šťávou, dozdobíme lístky petrželky a podáváme vychlazené. Výborně se hodí k různě připravenému masu i bezmasým pokrmům.

TIP: Oblíbené recepty z květáku

Zveřejněno 20. 3. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Z řapíků lze udělat nejen košťálovou polévku ale zkusily jsme s kamarádkou udělat i tento salát, všem chutnal a nikdo neuhodl z čeho je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z květákových řapíků s ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLn8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z květákových řapíků s ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yLn8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Merylas: :-) Děkuji za komentář a přeji krásný večer :-K

Moc dobrý nápad, jak využít zeleninu beze zbytku. :yes:

srettka: :-) děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

To zní zajímavě. Já listy květáku zase využívám do květákové polévky:yes:

Suroviny:
květák, sůl, cukr krupice, ocet rýžový, mrkev, ředkvičky, cibulka jarní, celer, paprika čerstvá červená, šťáva citronová, petrželka

Přidat fotografie receptu