Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné kotlety v červené omáčce s cibulovými brambory

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 918 kJ /
936 kcal
Bílkoviny5,68 g
Tuky84,11 g
Vláknina4,42 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy38,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozklepeme, osolíme, okořeníme a na každý plátek rozložíme slaninu a sušené rajče. Přehneme a okraje sklepneme paličkou, případně upevníme párátky. Krok 2: Maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran dohněda. Krok 3: Do zapékací misky nalijeme rajčatový džus, smíchaný s Heinz omáčkou, kolečky oliv a špalíčky česneku. Přidáme opečené maso a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C asi na 30 minut. Krok 4: Ve výpeku z masa (přebytečný odlijeme) opečeme cibuli a slaninu nakrájené na proužky a tymián dohněda. Krok 5: Přidáme zpola uvařené brambory (můžeme je předvařit po dobu opékání masa) a dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec hotové brambory mírně rozšťoucháme a osolíme.

Zveřejněno 4. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kotlety v červené omáčce s cibulovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqxl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kotlety v červené omáčce s cibulovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqxl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

S menšími obměnami dělám tohle papáníčko dost často. Všichni u nás mají rádi všechny přísady, takže někdy je to z vepřového, jindy z kuřecího, méně nebo více ostré, ale vždycky to velmi rychle zmizí. Naprosto úžasné :-K:yes::yes:

Eliz chuťově vaříš podobně(vizuálně se Ti nikdy nevyrovnám).Mm tu Heinz omáčku mám stále v lednici:yes:

Eli, sice nemám zkušenosti s používáním rajčatového džusu v kuchyni a olivy mi "nejedou", ale za ztvárnění a za sušená rajčata - mňam! máš ode mě bodík!:yes:

Elizo, krásné fotky a jídlo - až tu mi to krásně voní :-):-p :yes::yes:+1.

Tématické fráze:
pecena kotleta v troube vcelku, kotleta v troubě, kotleta bez kosti recepty, vepřová kotleta v troubě, omáčka z kotlety, pečená kotleta vcelku, vepřová kotleta pečená vcelku, pečená kotleta s kostí, kotleta s kostí recepty, recepty z kotlety bez kosti, vepřová kotleta s kostí, vepřove kotlety v troubě, kotleta s kosti, omáčky z veprové kotlety, omačka s kotlety, vepřové kotlety podle pohlreicha, vepřová kotleta s kostí vcelku, vepřová kotleta vcelku, omáčky z kotlety, kotleta bez kosti

Suroviny:
kotleta vepřová, slanina anglická, rajče sušené v oleji, džus rajský, omáčka středomořská heinz s olivami, olivy černé, česnek, koření adamovo žebro, sůl, olej, brambory, cibule bílá, slanina anglická, tymián

Přidat fotografie receptu