Čaj patří mezi oblíbené nápoje v chladných zimních večerech i v teplých letních dnech
Čaj je velmi jednoduchý a oblíbený nápoj, který má snadnou přípravu a můžete si ho připravit jako horký nápoj, který vás zahřeje v chladných zimních večerech, nebo jako osvěžující v teplých letních dnech třeba u bazénu. V sezoně ovoce ho můžeme skvěle využít na přípravu pečeného čaje, který lze uchovávat až do zimy.
Existuje spousta druhů čajů
Čaje můžeme rozdělit podle způsobu zpracování čajových lístků na:
- Bílý čaj: K jeho přípravě se používají mladé listy čajovníku pěstované v polostínu, aby nestihly dozrát a získat zelenou barvu. Má jemnější chuť a obsahuje přírodní antioxidanty.
- Zelený čaj: Známý svoji intenzivní zelenou barvou. Obsahuje vyšší množství kofeinu, proto ho velmi často můžeme použít místo kávy.
- Černý čaj: Někdy též nazývaný jako "životabudič". díky vysokému množství kofeinu povzbuzuje náš nervový systém a odstraňuje únavu.
- Bylinkový čaj: Používají se různé druhy bylinek, mezi nejznámější patří máta nebo meduňka.
- Ovocný čaj: Používá se jak čerstvé tak sušené ovoce, nebo jako zavařené ve formě pečeného čaje.
Mezinárodní den čaje
Mezinárodní den čaje
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak co nejlépe upéct výtečné kuře à la kachna a zároveň ušetřit?
Domácí přesnídávky si můžete navařit do zásoby. Skvělá je třeba kombinace meruňky, jablka a dýně!
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky