Kandované - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Oranžát spolu s citronátem se nazývají sukkada. Je to vlastně kandovaná kůra z pomerančů a citronů, která se vyrábí naložením plátků citronů a pomerančů do slané vody. Poté se uvaří v cukrové vodě. Kupujeme je ve vaničkách, ale můžeme je připravit i doma. Ochucujeme jimi moučníky, které příjemně ovoní.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Uhlířina – prostý pokrm z těstovin a brambor vyjde jen na 40 Kč a zasytí celou rodinu
Zázvorové kostky s citronem jsou vitamínová bomba: Příprava je snadná a skladovat je můžete měsíce
Smažené jablečné kroužky v těstíčku: Snazší variace na jablka v županu voní skořicí a jednoduše se připravuje