Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel je nenápadná rostlina s nápadnou chutí a nápaditým využitím

Petržel je nenápadná rostlina s nápadnou chutí a nápaditým využitím

Pokud zahradničíte, asi znáte rozdíl mezi petrželí kořenovou a petrželí listovou. V kuchyni se potom obvykle používají označení petržel (pro kořenovou zeleninu) a petrželka (pro zelené listy čerstvé i sušené). Ať ta, či ona, obě mají v kuchyni své místo a široké použití.

Kořenová petržel

Petržel je součástí například české klasiky – svíčkové omáčky. Často se také přidává do polévek a je základem petrželové polévky. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte levnou pomazánku z pečené petržele

Petrželová nať

Petrželová nať se nejčastěji používá do polévek jako hezká ozdoba a dochucení, ale její použití je bohatší. Můžete ji využít třeba jako součást těsta, například při výrobě karlovarských knedlíků. Skvělým tipem je barvení velikonočních vajíček petrželovou natí.

Více

1 2

Další témata

Další recepty