Svíčková je český triumf na kuchařském poli
Svíčková omáčka je něco jako český národní poklad. Svíčkovou každý zná a snad každá rodina má svůj vlastní recept. Je tak oblíbená, že se podává i na svatbách. Někdo má raději sladší, jiný kyselejší, někdo omáčku mixuje dohladka a někdo ponechává kousky zeleniny.
Maso na svíčkovou
Svíčková omáčka získala své pojmenování podle masa, ke kterému se podává. Důležité je vybrat vhodné maso a nemusí se přitom vždy jednat o ten samý druh masa, možností je více. Obvykle to bývá hovězí, ale použít se dá i zvěřina.
Příprava omáčky
Vaření svíčkové omáčky je zdlouhavější. Aby byla omáčka krásně jemná, je důležité zvolit tu správnou smetanu. Záleží i na volbě kořenové zeleniny, nejlepší je čerstvá, ale použít lze třeba i směs Halali.