Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní maso nabízí nepřeberné možnosti přípravy – od tradiční pečené kachny s knedlíkem a zelím po moderní recepty inspirované asijskou kuchyní. Pokud hledáte inspiraci, máme pro vás 15 nejoblíbenějších receptů, které si zamilujete.

Kachní maso je symbolem slavnostního stolování, ale skvěle se hodí i do běžného jídelníčku. Díky své šťavnatosti a výrazné chuti se dá připravit na mnoho způsobů. Připravili jsme pro vás výběr 15 nejoblíbenějších receptů, které vás inspirují k novým gastronomickým zážitkům.

1/15

    3 z 15

    Asijská kachní prsa

    Asijská kachní prsa

    Exotická kombinace kachního masa, sójové omáčky, zázvoru a česneku přináší dokonalou harmonii chutí. Maso se nechá marinovat a následně se rychle opeče, aby zůstalo krásně šťavnaté. Asijská inspirace vynikne v kombinaci s jasmínovou rýží nebo zeleninou.

    4 z 15

    " Sušená" kachní prsa na salátu

    " Sušená" kachní prsa na salátu

    Kachní prsa, která jsou unikátním způsobem zbavena tekutiny, získají jedinečnou konzistenci a výraznou chuť. V kombinaci s čerstvou zeleninou, ořechy a lahodným dresinkem vytvoří vynikající salát, který zaujme nejen gurmány. Skvěle se hodí jako lehký předkrm nebo originální studené pohoštění.

    6 z 15

    Kachní prsa se zázvorovo - pomerančovou omáčkou

    Kachní prsa se zázvorovo - pomerančovou omáčkou

    Pomeranč a zázvor propůjčí kachnímu masu svěžest a příjemnou pikantnost. Pro neodolatelnou křupavost se prsa nejprve opečou v troubě a poté se spojí s jemně dochucenou omáčkou. Citrusová chuť skvěle ladí s rýží nebo lehkým zeleninovým salátem a vytvoří tak nevšední gastronomický zážitek.

    7 z 15

    Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

    Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

    Uzení dodává kachnímu masu výraznou kouřovou chuť a šťavnatost, zatímco ananasová salsa přináší osvěžující sladkokyselý kontrast. Sladké kousky ananasu, které se kombinují s jemným kořením, dotváří neobvyklý, ale velmi lahodný pokrm. Hodí se k pečeným bramborám nebo jako součást studeného talíře.

    9 z 15

    Dvanáctihodinová kachna

    Dvanáctihodinová kachna Video

    Pomalu pečená kachna zůstává neuvěřitelně šťavnatá a zároveň potěší krásně křupavou kůrkou. Dlouhá doba pečení umožní masu absorbovat všechny chutě a dosáhnout dokonalé jemnosti. Výsledkem je slavnostní pokrm, který se doslova rozplývá na jazyku a potěší i ty nejnáročnější gurmány.

    12 z 15

    Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

    Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

    Bylinky dodávají kachním prsům jemnou vůni a zvýrazňují jejich přirozenou chuť. Prsa s dozlatova vypečenou kůžičkou a měkkým masem se podávají s lahodným zeleninovým sosem, který propojí všechny chutě. Kombinace svěžích bylinek a šťavnaté kachny vytváří elegantní a vyvážený pokrm.

    13 z 15

    Kachní rizoto se zeleninou

    Kachní rizoto se zeleninou

    Krémová rýže vařením vstřebá bohatou chuť kachny a v kombinaci se zeleninou vytvoří lahodné jídlo plné vůní. Maso se nejprve šetrně připraví, aby zůstalo šťavnaté, a poté se spojí s rýží vařenou na způsob tradičního italského rizota. Výsledkem je syté a harmonické jídlo.

    14 z 15

    Kachní játra jako "aztécký poklad"

    Kachní játra jako "aztécký poklad"

    Výrazná chuť kachních jater se v tomto receptu spojuje s exotickým aztéckým kořením. Kombinace koření, slaniny a sójové omáčky vytváří neobvyklý pokrm s bohatou chutí. Játra zůstávají jemná a krémová, takže si je užijí i ti, kteří běžně vnitřnosti nevyhledávají.

    15 z 15

    Kachna s jablky a cibulí

    Kachna s jablky a cibulí

    Sladkost jablek a jemná chuť cibule dokonale doplňuje šťavnaté kachní maso. Pečení umožní, aby se všechny chutě krásně propojily a vytvořily lahodnou kombinaci. Křehká kachna s karamelizovanými jablky a dozlatova opečenou cibulí se hodí k bramborovým plackám i klasickým knedlíkům.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli