16 tipů na zavářky do polévek: Některé z nich můžeme vařit i podávat zvlášť
![16 tipů na zavářky do polévek: Některé z nich můžeme vařit i podávat zvlášť 16 tipů na zavářky do polévek: Některé z nich můžeme vařit i podávat zvlášť](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/13/12057-860-484.webp)
Polévkové zavářky jsou už podle svého názvu vložky do různých druhů polévek, masových i zeleninových, které se přidávají do vývaru už během vaření. Jejich úkolem je řídkou polévku zahustit a dochutit.
Zavářky se vaří přímo v polévce - některé z nich ale mají výjimku a mohou se připravovat zvlášť. Je to z toho důvodu, že se ze zavářky mohou uvolnit chuťově výrazné látky, které chuť jídla změní. Někdy je také vhodné podávat zavářku mimo polévku - aby si každý nabral tolik, kolik mu vyhovuje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
- Davídkova nudlová polévka
- Jednoduchá krůtí polévka s noky ze „Šlajfu“
- Drožďové knedlíčky - zavářka
- Slepičí vývar s drobením
- Polévka z králíka s čočkou
- Hadrová polévka našich babiček
- Bramborové knedlíčky do polévky
- Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním
- "Gulášovka" s kroupami
- Morkové knedlíčky jemné - zavářka do polévky
- Gulášová polévka z mletého masa
- Polévka čtyřsurovinová (zelenina,droždí,ovesné vločky,houby)
- Česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou
- Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky
- Vývar z dvojího masa s játrovou rýží
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře