Když nevíme co k nedělnímu obědu, pečené kuře je naprostá jistota. Výhodou je, že ho pokaždé můžeme péct i marinovat jiným způsobem. Vyzkoušejte tuto lahodnou máslovou marinádu, díky které je maso křehké a voňavé. Jako přílohu volíme buď rýži, brambory nebo netradičně tarhoňu, jáhly či červenou čočku.
20 receptů z kuřecího masa: Inspirujte se tím nejlepším z našeho receptáře
Kuřecí maso hraje v našich kuchyních důležitou roli, je lehce stravitelné, obsahuje vitamíny, minerály a také velké množství bílkovin. Pro ty, co si hlídají linii, je skvělou volbou prsní část, která je téměř bez tuku. Maso je oblíbené nejen pro svou jednoduchou a rychlou úpravu, ale i pro výbornou chuť.
Kuřecí maso má velmi různorodé využití a pokrmy z něj připravujeme z různých částí. Nejvíce oblíbená je prsní část pro svou lehkou stravitelnost i úpravu, na pečení či grilování jsou zase ideální křidélka i stehýnka pro svou šťavnatost. Celou kostru z kuřete můžeme zužitkovat na chutný a silný vývar.
Recepty ve výběru
- Kuře pečené v máslové marinádě
- Kuře na paprice
- Pikantní kanadská kuřecí křídla
- Křehoučké jogurtové řízky
- Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem
- Rychlé kuře na kari
- Pečené kuře s nádivkou
- Smetanové brambory s kuřecím masem
- Bačovská kuřecí roládka
- Kuře à la bažant
- Mexická tortilla s kuřecím masem
- Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
- Ondráš
- Topinky s pikantní kuřecí směsí
- Kuřecí vývar
- Caesar salát
- Kuřecí čína
- Kuřecí supreme s hráškovým bulgurem
- Asijské medové kuře se sezamem
- Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem
1/20
1/20
Komentáře