15 receptů na brokolicovou polévku: Na zjemnění je skvělá smetana, nechte se inspirovat
Brokolici řadíme mezi košťáloviny a její využití je podobné jako u květáku. Nápadná je výraznou barvou a ceněná pro obsah živin a vitamínů. Brokolici můžeme vařit, zapékat, přidávat do různých placiček a karbanátků. Zvlášť oblíbené jsou brokolicové polévky.
Na pěstování je brokolice méně náročná než květák, proto se ji nemusíme bát vysadit do zahrady, i když se u nás květákům příliš nedaří. Při sklizni nejprve odřízneme hlavní růžici, ale rostliny ještě ponecháme na záhonech. Postupně dorostou postranní růžice, které už budou sice menší, ale zrovna tak chutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Brokolicová polévka
- Brokolicová polévka
- Brokolicová polévka s mrkví
- Brokolicová polévka s hráškem
- Brokolicová polévka s parmazánem
- Brokolicovo-ovesná polévka
- Brokolicová polévka s čedarem a kokosovým mlékem
- Rychlá brokolicová polévka
- Brokolicová polévka - barevná
- Brokolicová polévka s naklíčenými fazolkami mungo
- Brokolicovo-celerová polévka
- Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
- Brokolicová polévka s kokosovým mlékem a restovanými žampiony
- Brokolicovo - bramborová polévka
- Bramborovo-brokolicová polévka s houbami
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
7 nejlepších receptů z brokolice. Jak si s touto zeleninou poradit v kuchyni, abychom si na ní pochutnali
Komentáře