Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

15 receptů na brokolicovou polévku: Na zjemnění je skvělá smetana, nechte se inspirovat
Zdroj: Toprecepty

Brokolici řadíme mezi košťáloviny a její využití je podobné jako u květáku. Nápadná je výraznou barvou a ceněná pro obsah živin a vitamínů. Brokolici můžeme vařit, zapékat, přidávat do různých placiček a karbanátků. Zvlášť oblíbené jsou brokolicové polévky.

 

Na pěstování je brokolice méně náročná než květák, proto se ji nemusíme bát vysadit do zahrady, i když se u nás květákům příliš nedaří. Při sklizni nejprve odřízneme hlavní růžici, ale rostliny ještě ponecháme na záhonech. Postupně dorostou postranní růžice, které už budou sice menší, ale zrovna tak chutné.

1/15

1/15

 

Další tipy a triky