20 nejlepších dýňových jídel: Připravte je naslano i nasladko, pečené, dušené nebo vařené
Krásně barevnou zeleninou, která patří k podzimu, je samozřejmě dýně. Dá se zpracovat na mnoho způsobů, podívejte se na přehled toho nejlepšího. Máte málo času? Vaření je nejrychlejší s dýní hokkaido, kterou nemusíte loupat, stačí z ní pouze vybrat semínka a měkký vnitřek.
Jednoduchá dýňová polévka je stálicí podzimní tabule, ale vyzkoušejte také výborné dýňové pomazánky a saláty, dýni pečenou a gratinovanou, dýňové placičky a dokonce dýňové moučníky. Můžete se pustit i do zavařování. Všechny dýňové recepty jsou pro vás připravené, stačí si vybrat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Dýňová polévka z dýně hokaido
- Polévka z pečené dýně s červenou čočkou a kadeřávkem
- Polévka z dýně hokkaido
- Salát z rukoly s pečenou dýní a sýrem feta
- Salát z pečené dýně s křenovou smetanou
- Pomazánka z pečené dýně a papriky
- Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
- Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
- Pečená dýně s rajčaty a cizrnou
- Pečená dýně
- Lehký oběd s dýní hokaido
- Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
- Dýně s cibulí, česnekem a sýrem
- Gratinovaná dýně s bramborami
- Tartaletky ze špagetové dýně s vejcem
- Špagetová dýně s pečeným česnekem a parmazánem
- Buchta s dýní
- Jednoduchá buchta z dýně
- Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkami
- Dýně jako ananas
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Komentáře