Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovací sezóna byla odstartována a my jsme pro vás připravili výběr našich nejlepších receptů. Vybírat můžete mezi těmi klasickými i netradičními a vyzkoušet nové chutě a vůně. Grilování pro vás bude jistě zábavnější.

Na grilování je dobré myslet dopředu a to nejen při nákupu potřebných surovin, ale také bývá potřeba naložit maso do marinády. V té by si maso mělo nějakou dobu odpočinout. Někdy stačí pár hodin, jindy je lepší, když je naložené i celý den. Vybrali jsme 15 nejoblíbenějších receptů, na které se můžete obrátit při hledání inspirace.

1/15

    1 z 15

    Šneky na gril

    Šneky na gril

    Chytrý nápad ukáže, jak netradičně ugrilovat plátek vepřového masa. Šneky můžeme proložit oblíbenou uzeninou, ale dobře by mohl chutnat i sýr, který se během grilování příjemně rozteče. Díky špejli se pak grilované maso lépe jí a to ocení především děti.

    6 z 15

    Makrela na grilu

    Makrela na grilu

    V našem výčtu by neměly chybět ani ryby. Pro ty je typická rychlá příprava a co se koření a marinád týče, platí pravidlo, že méně je více. K rybímu masu se hodí bylinky, které během grilování vkládáme i dovnitř ryby.

    7 z 15

    Krkovice Medvědí gril

    Krkovice Medvědí gril

    Krkovice je oblíbeným masem na grilování, protože je šťavnatá a plná chuti. Plátky masa, posypané kořením Medvědí gril, pokapeme olejem a necháme odpočívat v chladu alespoň 4 hodiny.

    8 z 15

    Vepřový grill-burger

    Vepřový grill-burger

    Mleté vepřové maso je jemné a šťavnaté, proto je oblíbené mimo jiné i na přípravu hamburgerů. Nesmíme ovšem zapomenout na zeleninu a omáčku, protože bez toho by to nebylo ono. Kdo má rád, přidá na maso po prvním otočení i sýr, který se během pečení hezky rozpustí.

    10 z 15

    Kuřecí prsa na grilu

    Kuřecí prsa na grilu

    Kuřecí prsa grilujeme velmi často a jsou oblíbená i mezi dětmi, proto stojí za vyzkoušení prsa marinovaná podle tohoto receptu. Díky použití čerstvých bylinek budou voňavá po tymiánu a pikantní po česneku a feferonkách. 

    12 z 15

    Karbanátky na grilu

    Karbanátky na grilu

    Grilované karbanátky můžeme jíst samotné, ale pokud k nim přidáme zeleninu, sýr a žemli, sestavíme si oblíbený hamburger, který ochutíme podle svého. Hamburgery jsou žádané a tak budou jistě chutnat i vašim strávníkům.

    13 z 15

    Medové maso na grilu

    Medové maso na grilu

    Vepřová kotleta naložená v marinádě je báječně šťavnatá a chuťově výrazná. Do této marinády patří med, česnek, sójová omáčka a olej. Již tato kombinace dává tušit, že grilované maso bude jednoduše pochoutka.

    14 z 15

    Kuřecí křidélka na grilu (luxusní)

    Kuřecí křidélka na grilu (luxusní)

    Med je hlavní surovinou pro luxusní kuřecí křidélka. K němu přisypeme grilovací koření a sladkou papriku, společně s kečupem umícháme v hustou marinádu. V té křídla necháme odpočívat alespoň 1 hodinu a během grilování jí křidélka potíráme.

    15 z 15

    Dědkův kapr - gril

    Dědkův kapr - gril

    Kapr je naší národní rybou a tak si našel cestu i na naše grily. Podle tohoto receptu ho pečeme v alobalu společně s cibulí, anglickou slaninou, česnekem a rajčetem. Osolenou a okořeněnou rybu zakápneme olejem a vínem nebo pivem.

1/15