16 receptů z bílků: Bílkové pokrmy jsou stejně chutné jako ty z celých vajec
Vaječný bílek tvoří dvě třetiny samotného vajíčka. Je to hustý roztok, který vyživuje vejce - pro lidský organismus jde o zdroj plnohodnotných bílkovin, který se dá zpracovat do mnoha pokrmů teplé i studené kuchyně.
Bílek je lehce stravitelnou součástí vejce s nízkou kalorickou hodnotou, navíc bez cholesterolu. Mnoho lidí si myslí, že jíst bílky bez žloutků není možné, ale opak je pravdou. Z bílků můžeme připravit stejně chutná jídla jako z celých vajec.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Chlebíček z bílků
- Pikantní pomazánka ze zbylých bílků
- Mini Pavlova
- Česnečka s bílkovou jíškou
- Bílkové placičky s oříšky
- Salát s bílkovým svítkem a řeřichou
- Ledová (bílková) poleva
- Vejce plněná řeřichovým krémem
- Indiánci :-)
- Sněhové kuličky
- Sněhová žemlovka
- Sněhové královny
- Kuřecí sněhové řízky
- Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
- Pomazánka z bílků
- Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře