Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké pečení s červeným vínem je chytrý způsob, jak do moučníků vnést bohatší chuť a příjemnou vůni. Do jakých receptů ho přidat? A jak sladké pečivo s vínem nejlépe kombinovat? Přinášíme inspiraci a tipy pro sladké pečení s vínem.

Červené víno nepatří jen do skleničky nebo do základu omáček a gulášů, ale je také tajnou ingrediencí sladkého pečení. Dodává moučníkům hloubku a jemnou ovocnou chuť. Hodí se do koláčů, perníků i dortů. Vyzkoušejte pečení s vínem a objevte nový rozměr sladkých pochoutek.

1/15

    1 z 15

    Perníkový dort s opilým švestkovým želé

    Perníkový dort s opilým švestkovým želé

    Voňavý perníkový dort spojuje kořeněnou chuť perníku se šťavnatým švestkovým želé, které získává jedinečný rozměr díky červenému vínu. Nadýchané těsto doplňuje jemná náplň, která zaručí dokonalou souhru chutí. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i ke kávě.

    2 z 15

    Opilé jablečné placičky

    Opilé jablečné placičky

    Jablka v těstíčku vonící po skořici dostávají jiný rozměr díky přidání vína, které podtrhne jejich sladkokyselou chuť. Placičky smažte v lívanečníku, kam krásně pasují. Kombinace jablek a vína vytváří lahůdku, která překvapí lehkostí a výraznou chutí. Každou porci doplňte o brusinkovou marmeládu.

    3 z 15

    Řezy s vínovou náplní

    Řezy s vínovou náplní

    Jemné těsto skrývá lahodnou vrstvu máslové náplně ochucené červeným vínem. Krémová konzistence kontrastuje s křehkostí korpusu a dohromady tvoří neodolatelný celek, zakončený čokoládovou polevou. Řezy zaujmou svou originalitou a hodí se ke každé příležitosti.

    4 z 15

    Vánočka s vinnými rozinkami

    Vánočka s vinnými rozinkami

    Tradiční vánočka získává novou chuť díky rozinkám, které se předem namáčí ve víně. Díky tomu se do těsta uvolní jemná ovocná vůně. Nadýchaná struktura v kombinaci s aromatickými rozinkami činí tuto vánočku dokonalou volbou pro sváteční snídani či pohoštění.

    6 z 15

    Comtessa de noir - luxusní bábovka

    Comtessa de noir - luxusní bábovka

    K dokonalosti schází už jen čokoládová poleva, kterou doporučujeme chutnou bábovku polít. Moučník s mandlovými lupínky, strouhanou čokoládou a jemným nádechem vína působí luxusním dojmem, díky čemuž se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti. 

    7 z 15

    Falešné punčové řezy

    Falešné punčové řezy

    Oblíbená chuť punčových řezů se dá vytvořit i bez složitého vrstvení piškotů. Víno a rum v polevě se propojuje se sladkým korpusem a zakysaná smetana se šlehačkou dodává dezertu svěžest. Řezy jsou vláčné, barevně atraktivní a ideální pro všechny, kteří milují punčové sladkosti.

    8 z 15

    Rotweinkuchen-Koláč s červeným vínem

    Rotweinkuchen-Koláč s červeným vínem

    Čokoládový koláč s červeným vínem překvapí svou bohatou chutí a jemnou strukturou. Víno dodává těstu vláčnost a spolu s čokoládou vytváří nečekaně lahodnou kombinaci. Koláč krásně voní, má jemnou konzistenci a skvěle se hodí jako sladká tečka po obědě.

    9 z 15

    Netradiční švestkový koláč z Bebe sušenek

    Netradiční švestkový koláč z Bebe sušenek

    Nevšední spojení bebe sušenek, švestek a jemného vinného aroma vytváří dezert, který je svěží, lehký a chuťově vyvážený. Máslový koláč se snadno se připravuje, a tak ho zvládnou i naprostí začátečníci. Použít můžete čerstvé i kompotované švestky.

    10 z 15

    Bábovka s červeným vínem

    Bábovka s červeným vínem

    Nadýchaná bábovka s červeným vínem okouzlí nejen svou vůní, ale i jemnou chutí s lehkými tóny ovoce a koření. Víno dodává těstu zajímavý barevný nádech a příjemnou vláčnost. Tento moučník je skvělou volbou ke kávě nebo čaji a zaujme svou originalitou.

    11 z 15

    Čokoládové řezy s červeným vínem

    Čokoládové řezy s červeným vínem

    Kombinace kvalitní čokolády a červeného vína vytváří neodolatelné spojení chutí, které dodává řezům hloubku a zároveň jemnost. Korpus je krásně vláčný a vyniká lehce kořenitým aromatem. Čokoládová poleva dotváří dokonalý chuťový zážitek, kterému žádný milovník sladkého neodolá.

    12 z 15

    Rychlý perník

    Rychlý perník

    Voňavý perník, který se připravuje snadno a rychle, si zachovává šťavnatost a bohatou chuť. Červené víno dodává těstu příjemnou vláčnost a lehce kořeněné tóny. Díky kombinaci kakaa, perníkového koření a džemu vzniká moučník, který se hodí k odpolednímu čaji i jako pohoštění pro hosty.

    13 z 15

    Koláč s jablky a ořechy

    Koláč s jablky a ořechy

    Křehké máslové těsto s ořechy vytváří harmonii s lahodným krémem, který kromě červeného vína obsahuje také vanilkový jogurt a smetanu ke šlehání. Vláčnost jablek se snoubí s jemnou křupavostí ořechů a vůní rumu, která báječně pasuje do podzimního období.

    15 z 15

    Lávové muffiny s omáčkou

    Lávové muffiny s omáčkou

    Nadýchané muffiny evokují tvar sopky, která se přelije horkou malinovo-vínovou lávou. Kvalitní čokoláda dodává těstu intenzivní chuť a podtrhuje aroma malin. Kombinace horké ovocné omáčky a čokoládového muffinu překvapí svou originalitou.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky