Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabijačkou se rozumí domácí porážka vepře, kterou lze provádět svépomocí nebo za pomoci a asistence řezníka. Porážky probíhají v zimním čase, nejčastěji před adventem a posléze v době masopustu. Díky chladnému počasí tak nehrozí ztráta kvality nejen masa, ale i dalších částí čuníka.

Zabijačky jsou velmi oblíbenou tradicí na vesnicích a často se jich účastní celé rodiny i se sousedy, přáteli a známými. Práce je totiž až nad hlavu a je potřeba zpracovat všechny části vepře. Zabijačky probíhají od samého rána až do pozdních hodin, a tak se každá pomocná ruka hodí. V našem výběru najdete bohatou inspiraci v podobě 18 receptů na ty nejlepší pochoutky, které si na (i po) zabijačce můžete dopřát.

1/18

1/18

Komentáře

Další tipy a triky