18 receptů na téma zabijačka: Zpracujte vepříka chutně od rypáčku až po ocásek
Zabijačkou se rozumí domácí porážka vepře, kterou lze provádět svépomocí nebo za pomoci a asistence řezníka. Porážky probíhají v zimním čase, nejčastěji před adventem a posléze v době masopustu. Díky chladnému počasí tak nehrozí ztráta kvality nejen masa, ale i dalších částí čuníka.
Zabijačky jsou velmi oblíbenou tradicí na vesnicích a často se jich účastní celé rodiny i se sousedy, přáteli a známými. Práce je totiž až nad hlavu a je potřeba zpracovat všechny části vepře. Zabijačky probíhají od samého rána až do pozdních hodin, a tak se každá pomocná ruka hodí. V našem výběru najdete bohatou inspiraci v podobě 18 receptů na ty nejlepší pochoutky, které si na (i po) zabijačce můžete dopřát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Řeznický zabijačkový guláš
- Ovar s jablkovým křenem
- Vepřová tlačenka
- Vepřové srdce na smetaně
- Polská omáčka s vepřovým jazykem
- Silný vývar z opečených vepřových kostí
- Jitrnice
- Jelítko zapečené v lepenici
- Domácí prejt
- Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "
- Mé domácí uzené
- Kadlíkova masová konzerva
- Domácí škvarky a sádlo
- Vepřový mozeček smažený
- Domácí vepřové klobásy
- Sulc (huspenina)
- Vepřová játra na cibulce
- Domácí paštika (od Janičky)
1/18
1/18
Komentáře