Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gazpacho jak ho dělám já

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie505 kJ /
121 kcal
Bílkoviny3,87 g
Tuky0,90 g
Vláknina6,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout. Krok 2: Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku, rajčata a hodně nadrobno cibulky. Krok 3: Rajčatovou šťávu vylijeme do vyšší nádoby, přidáme olej, opepříme a vložíme česnek utřený se solí. Rozmixujeme najemno, zředíme podle potřeby ledovou vodou. Krok 4: Do mísy dáme kostičky zeleniny, nasekané bylinky, zalijeme ochucenou rajčatovou šťávou, případně doředíme vodou, dochutíme solí a octem a vychladíme. Podáváme s krutonky chleba.

Zveřejněno 4. 6. 2017

Poznámka autorky zizala

Místo vinného octa jsem tentokrát dala pár kapek balzamika. Bylo to ještě lepší.

Místo ledové vody můžete polévku zchladit kostkami ledu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazpacho jak ho dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4r6n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazpacho jak ho dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4r6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak rychle oloupat rajčata, gaspacho recept, okurky hadovky recepty, gaspacho, gazpacho recept, recept na gazpacho, recept na gazpacho, gaspacho pravý recept, gaspačo s chlebem, priprava gaspacho, ledova polevka gaspacho, gazpačho s chlebem, recept gaspacho, okurky hadovky recepty, gaspačho z rajčat, gazpacho pravé, okurky hadovkyrecepty

Suroviny:
okurka čerstvá, paprika čerstvá červená, rajče, šťáva rajčatová, ocet vinný červený, česnek, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, koření oregáno, tymián, rozmarýn, olej olivový, chléb bílý

Přidat fotografie receptu