Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šalotkový slaný koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dejsineco.cz dejsineco.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 612 kJ /
624 kcal
Bílkoviny33,32 g
Tuky19,55 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy39,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto jsem vyválela, natlačila do dortové formy a udělala mu zhruba 1 cm vysoký okraj. Těsto jsem propíchala vidličkou, zatížila fazolemi a předpekla v troubě při 180°C v programu horký vzduch 15 minut. Krok 2: Mezitím jsem připravila náplň. Šalotky jsem oloupala, překrojila napůl a osmažila na pánvi s olivovým olejem. Po chvíli jsem směs zalila vínem a nechala vyvařit.
Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila.
Mozzarellu jsem nakrájela na plátky. Krok 3: Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky.
Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.

Zveřejněno 1. 3. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šalotkový slaný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vynm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šalotkový slaný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vynm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Aha. Zase jsem u něco chytřejší . :-)

" zatížila fazolemi" ???? Něco mně uniklo ? :-((

cekrops:
...nesmí jich být moc a zove se to "Pečení naslepo" :-)
Těsto listuje, ale povrch je relativně rovný:yes:
No a to předpékání je při použití listového těsta smysluplný způsob jak ho použít jako podkladu pod těžší náplně, že :-p

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
šalotka koláč, šalotkove zelím, slaný koláč

Suroviny:
těsto listové, sýr mozzarella, cibule šalotka, víno červené, pepř, cukr třtinový, ocet balsamiko, tymián, olej olivový

Přidat fotografie receptu