Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milujete pečené maso? Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější recepty, které si zamilujete vy i vaši hosté. Od šťavnaté vepřové pečeně po jemné kuřecí maso, tato jídla dělají z každého oběda nezapomenutelný zážitek.

Pečené maso patří mezi stálice české kuchyně, ať už jde o slavnostní oběd nebo nedělní rodinné setkání. Široká škála druhů masa a koření umožňuje neomezenou kreativitu v kuchyni. Připravili jsme výběr těch nejlepších receptů, které vynikají svou jednoduchostí, chutí a oblíbeností. 

1/15

    1 z 15

    Plněné plátky pečeně na bylinkovém másle

    Plněné plátky pečeně na bylinkovém másle

    Nadchněte svou rodinu plněnými plátky masa, které překvapí jemnou vůní bylinek. Maso se plní sýrem, šunkou a sušenými rajčaty, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Pečení na bylinkové másle zajistí masu lahodnou chuť a příjemnou krustičku, kterou si oblíbí každý u stolu.

    5 z 15

    Krkovice pečená na hlávkovém zelí

    Krkovice pečená na hlávkovém zelí

    Krkovice v kombinaci s hlávkovým zelím přináší dokonalou harmonii chutí. Šťáva, jenž se z masa během pečení uvolňuje, obohacuje zelí, které získává jemnou texturu a výraznou chuť. Tento pokrm je ideální volbou pro milovníky klasické české kuchyně a potěší i náročné jedlíky.

    7 z 15

    Kuřecí stehna pečená v zelenině

    Kuřecí stehna pečená v zelenině

    Kuřecí stehna si skvěle rozumí s pečenou zeleninou, která podtrhuje chuť šťavnatého masa. Během pečení se chutě propojí a vytvoří harmonický pokrm plný chutí a barev. Tato kombinace, která se hodí nejen na všední dny, chutná nejlépe s vařenou rýží.

    8 z 15

    Dušené pečené koleno

    Dušené pečené koleno

    Pečené koleno je zvenčí lahodně křupavé a uvnitř zcela měkké a křehké. Dlouhé dušení zajistí, že se maso doslova rozpadá na jazyku. Tento pokrm patří k oblíbeným českým specialitám, které se skvěle hodí na slavnostní stůl i k posezení s přáteli. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.

    9 z 15

    Hovězí pečeně na mletém zázvoru

    Hovězí pečeně na mletém zázvoru

    Hovězí maso pečené na mletém zázvoru má jemně pikantní, exotický nádech. Kombinace zázvoru a šťavnatého masa vytváří pokrm, který se hodí jak na všední oběd, tak na netradiční slavnostní menu. Tuto variaci si oblíbí příznivci originálních a nevšedních chutí.

    10 z 15

    Plněné kuřecí stehno s pečeným květákem

    Plněné kuřecí stehno s pečeným květákem

    Plněné kuřecí stehno přináší zajímavé spojení chutí, které obohacuje pečený květák. Kombinace šťavnatého masa a jemné zeleniny vytvoří pokrm, který oslní i náročné gurmány. Jídlo je vhodné jako originální oběd či netradiční večeře pro celou rodinu.

    13 z 15

    Uzená krkovička pečená na tymiánu a zelenině

    Uzená krkovička pečená na tymiánu a zelenině

    Uzená krkovička v kombinaci s tymiánem a zeleninou nabízí harmonii chutí, která vás okamžitě osloví. Pečení zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a provoněné bylinkami. Kořenová zelenina obohacuje pokrm o zemité tóny, díky nimž se hodí i na slavnostní stůl.

    14 z 15

    Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

    Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

    Vepřová žebra pečená dozlatova zaujmou svou jedinečnou vůní a intenzivní chutí. Šťáva z masa dodává žebrům křehkost, a ta se doslova rozplývají na jazyku. Pokrm je ideální volbou pro milovníky uzených specialit a nejlépe chutná s vařenými bramborami a sklenicí piva.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky