Koláč z listového těsta nemusíme péct pouze na sladký způsob, ale také na slano s lososem a mangoldem. Mangold je zelenina příbuzná špenátu a připravuje se také podobným způsobem. Náplň koláče připravíme z mascarpone s kysanou smetanou, dochucený česnekem a koprem.
19 nejlepších receptů z ryb: Vybrali jsme z receptáře rybí speciality, které vás nadchnou
Naše řeky i jezera jsou domovem celé řady vynikajících ryb, které můžeme připravit v celku nebo rozdělené na řezy. Jaké jsou nejlepší recepty z ryb a jak je velmi jednoduše připravit? Nejsnadněji upravené ryby jsou buď upečené v troubě, ugrilované nebo také tradičně obalované na řízek.
Ryby a mořské plody jsou důležitým zdrojem zdraví prospěšných omega-3 mastných kyselin, dále vitamínů i minerálů, k tomu obsahují vysoké množství kvalitních bílkovin. Další výhodou je jejich krátká tepelná úprava, zdravý oběd proto máte většinou do půl hodiny hotový.
Recepty ve výběru
- Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)
- Třeboňské kapří hranolky
- Candát pečený na citronech
- Tataráček z lososa a rajčat
- Kapr v pivní máslové marinádě
- Bylinková treska na másle a kmínu
- Mořská štika s kapary a mátou
- Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu
- Makrela s rajčaty a bramborami
- Italská čočka s pečenou treskou
- Pangasius v pomerančové omáčce se zelenými fazolkami
- Zapékané mističky s lososem a brokolicí
- Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami
- Domácí uzená makrela
- Tilapie v sýrovém těstíčku
- Vánoční kapr ve zlatých šupinách
- Vánoční rybí polévka (staročeská)
- Tortily s baby špenátem a lososem
- Domácí Maki Sushi
1/19
1/19
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
20 nejlepších receptů z kysaného zelí: Co je pro vás nejlákavější?
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře