20 receptů na slané bábovky, které podáváme s přílohou k obědu či k večeři
Pod slovem bábovka si každý představí moučník. Bábovka je ale označení pro nádobu, ve které se peče sladké i slané pečivo. Jde o kulatou, mírně kónickou formu se svislými výstupky, umožňující krájení na stejné porce.
V bábovkové formě pečeme nejčastěji sladké těsto. Slaná bábovka je také složená z chutných ingrediencí a po vyklopení má zajímavý tvar. Připravuje se z mletého masa, uzenin, zeleniny, z nádivek, z hub nebo těstovin. Porce podáváme s přílohou.
Recepty ve výběru
- Kuřecí bábovka pro každou příležitost
- Aspiková bábovka
- Bramborová bábovka s masem
- Červenořepné bábovky s květákem a goudou - pro nejmenší
- Masová bábovka
- Bábovka s uzeným masem
- Těstovinová bábovka
- Mletá bábovka se zeleninou
- Slaná bábovka z toustového chleba
- Kuřecí bábovka II
- Tvarohová bábovka se špagetami
- Velikonoční nádivka s pórkem a špenátem
- Kuřecí bábovka
- Špagetová bábovka se špenátem
- Sekaná bábovka
- Bábovka z mletého masa s tymiánem
- Špagetová bábovka s houbovou směsí
- Omeletová bábovka
- Řízková bábovka
- Vaječná bábovka
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Jak vymazat formu na bábovku. Názorné video předvede dva postupy
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře