Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na chalupu jezdíme za přírodou a odpočinkem. Všechny starosti necháváme ve městě a do přírody se vracíme dobít baterky. Chceme se věnovat zahrádce, výletům i jiné práci venku. Rozhodně nechceme trávit hodiny u plotny.

Jenže hlad nás dožene a naše tělo se dožaduje jídla. Proto jsme vybrali 18 jídel, která nejsou náročná na přípravu, čas ani suroviny a přitom nás nasytí. Pročtěte si nabízené recepty a naplánujte jídla na následující víkend

1/18

    1 z 18

    Frankfurtská polévka

    Frankfurtská polévka Video

    Polévka, vonící paprikou a cibulí, není nijak náročná na přípravu a přitom nás příjemně zahřeje i zasytí. Zvládne ji i naprostý začátečník. Ke konci vaření do ní přidáme na kolečka nakrájené párky, které můžeme nahradit i jinou uzeninou.

    2 z 18

    Kolínkoto

    Kolínkoto Video

    Ultra rychlé a ultra jedlé jídlo, to je kolínkoto. Než se nám uvaří těstoviny, stihneme si na cibulce osmahnout maso. To s vařenými těstovinami promícháme a dochutíme podle libosti, třeba worcestrovou omáčkou. Ze zahrádky utrhneme petrželku, pažitku nebo libeček a na talíři dozdobíme.

    3 z 18

    Kuřecí čína

    Kuřecí čína Video

    Oblíbená čína s kuřecím masem se podává nejčastěji s rýží, ale skvěle chutná také s nudlemi. Do základu určitě patří cibulka, zelenina a houby, zbytek doplňte podle svých chuťových preferencí a stavu spíže i lednice. 

    4 z 18

    Tyrolské Gröstle

    Tyrolské Gröstle Video

    Slaninou či špekem vylepšené volské oko s bramborami ukojí všechny mlsné chutě. Brambory z vlastní zahrádky chutnají nejlépe a biovajíčka od souseda jsou tou správnou volbou. Nezapomeňte jídlo dozdobit bylinkami ze zahrádky a alou ke stolu.

    5 z 18

    Babiččina rychlá kulajda

    Babiččina rychlá kulajda Video

    Chytrý nápad, jak zpracovat právě nasbírané houby, to je kulajda. Sytá polévka s brambory, zjemněná smetanou, je hotová raz dva. Na závěr nezapomeneme přidat kopr a rozkvedlaná vajíčka.

    8 z 18

    Bramborové šišky

    Bramborové šišky Video

    Šišky s mákem jsou klasikou, kterou známe od babičky, ale také ze školních jídelen. Do bramborového těsta můžeme zpracovat i nesnědené vařené brambory z předchozího jídla a zužitkovat tak zbytky, které by se jinak vyhodily. Šišky posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a zalijeme rozpuštěným máslem.

    9 z 18

    Cukety na plechu

    Cukety na plechu Video

    Když nastane období sklizně cuket, hledáme všemožné recepty, kde bychom je zpracovali. Tento je rychlý, jednoduchý a velmi chutný. Ideální na lehkou večeři nebo jen jako zobání při posezení s přáteli.

    10 z 18

    Krupicová kaše

    Krupicová kaše Video

    Kdo by neznal krupicovou kaši. V dětství ji maminka vařila snad každému z nás. Posypaná kakaem a ozdobená ovocem ze zahrádky chutná nejlépe. Ideální je pro rychlou večeři nebo sladký oběd

    11 z 18

    Bramboráky

    Bramboráky Video

    Pěstujete na chalupě vlastní brambory? Pak jistě oceníte náš recept na bramboráky, které jsou českou klasikou. Nastrouhané brambory zahustíme moukou, přidáme vejce a mléko. Osolíme a dochutíme česnekem, kmínem a majoránkou. Smažíme dozlatova.

    12 z 18

    Česnečka

    Česnečka Video

    Jednou z nejlevnějších a přesto velmi oblíbených polévek je česnečka. Vystačíte si s kostkou bujónu, bramborou, česnekem a majoránkou. Fajnšmekři ji ale uvaří z vývaru, přidají nastrouhaný sýr a krutonky ze staršího pečiva. Lahoda.

    14 z 18

    Rychlé zapečené chleby

    Rychlé zapečené chleby Video

    Zbývá vám chleba a přemýšlíte, jak ho spotřebovat? Místo obvyklých topinek je zkuste zapéct. Na krajíce nandejte co dům, lednice a spíž dá. Hlavně ale sýr, který se krásně rozteče. Chleba zapékejte v troubě po dobu 10 minut.

    15 z 18

    Nejjednodušší halušky/nočky

    Nejjednodušší halušky/nočky Video

    Podle receptu na nejjednodušší halušky nebudete potřebovat strouhané brambory, ale vystačíte si s moukou, vodou, solí a špetkou kurkumy. Podáváme je s brynzou, s uzeným masem a zelím, nebo jako přílohu k omáčkám.

1/18

Komentáře

Další tipy a triky