Losos v bylinkové krustě a lilkové lasagne
Křupavá bramborová krusta obohacená o čerstvé bylinky zvýrazní jemnost a šťavnatost lososa, zatímco lilkové lasagne přinášejí středomořské ingredience – pečený lilek, špenát a sýr tvoří lahodné vrstvy plné chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 664 kJ / 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,36 g |
Tuky | 52,12 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 598 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 43,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme směs na krustu. Brambory uvaříme, vychladlé nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, vejce a řádně promícháme.
Krok 2: Dále nachystáme dopředu i lasagne. Cuketu nebo lilek (ten dopředu necháme nakrájený vypotit, vodu potom otřeme) nakrájíme na plátky, osolíme, opečeme lehce na pánvi.
Krok 3: Špenát spaříme, na pánvi podusíme s česnekem, osolíme, případně podlijeme smetanou.
Krok 4: Na vychladlé zeleninové lasagne naskládáme nachystaný špenát a mozzarellu (viz foto).
Krok 5: Filet z lososa stáhneme z kůže a krátce orestujeme na pánvi z obou stran. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Na jednotlivé porce navršíme bramborovo-bylinkovou krustu.
Krok 6: Dáme zapéct do rozpálené trouby cca 10-15 min. Současně, pokud máme i další rošt, tak dáme s lososem zapéct do horní části trouby i lasagne, ale ty stačí 5-8 min.
Zveřejněno 8. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos v bylinkové krustě a lilkové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZMA
Moje poznámka
Losos v bylinkové krustě a lilkové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZMA
Nejnovější recepty
Burger bulky
Přidáno před 20 minutami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 6 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 1 hodinou
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
stepna před 2 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 4 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 4 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 6 hodinami
Tématické fráze:
bylinková krusta,
ryba v bylinkové krustě,
krusta,
losos s bylinkami,
pstruh v bylinkové krustě,
losos s bylinkovou krustou,
losos s krustou,
bylinková krusta recept,
losos bylinky,
strouhanková krusta,
krusta recept,
ryba ve strouhankové krustě,
bilinková krusta,
v bylinkové krustě,
losos recepty s bylinkami,
ryba s bylinkovou krustou,
losos,
recepty losos a bylinky,
bylinkova krusta na ryby,
pstruh v kruste
Suroviny:
losos,
olej olivový,
sůl,
šťáva citronová,
brambory,
vejce,
bazalka čerstvá,
koření oregáno čerstvé,
sůl,
pepř mletý,
cuketa,
špenát listový,
sýr mozzarella,
česnek,
sůl,
smetana
Komentáře (24)