Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničné bagetky z kvásku

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lubik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 766 kJ /
2 573 kcal
Bílkoviny87,03 g
Tuky24,06 g
Vláknina20,23 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 6,52 g
Sůl16,21 g
Sacharidy492,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme rozkvas a necháme nejlépe přes noc pracovat při pokojové teplotě. Krok 2: Ráno smícháme všechny ingredience a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Rozdělíme na díly (mně vyšlo devět). Krok 4: Díly postupně vyválíme a vyrobíme bagetky. Krok 5: Dáme rovnou na plech s pečícím papírem a necháme cca 8 hodin kynout. Krok 6: Poté bagetky potřeme vejcem a nařezané žiletkou dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut.

Zveřejněno 3. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné bagetky z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWXm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné bagetky z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWXm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Rozkvas bez vody? A ze zvědavosti - jaký smysl mají 3 g oleje v těstě ze 650 g mouky:-?

Lubik: díky za odpověď i úpravu:-) Na olej jsem se ptala proto, že ty uvedené 3 g nejsou snad ani kávová lžička oleje - to v těstě, které má celkem 1-1,3 kg nemůže být poznat. Obecně se uvádí, že by tuku v těstě, pokud je přidán, mělo být alespoň 4%, tzn. tady 26 g, aby mělo jeho přidání nějaký význam - to jen pro zajímavost nebo další experimentování s kváskem.
Bagetky máš moc pěkné a věřím, že byly chutné:yes::yes:

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
pšeničný kvásek, bagety z kvásku, kvásek z pšeničné mouky, recepty z kvásku, pšeničný kvásek recepty, recept na bagety z kvásku, kvasek z psenicne, pšeničné bulky z kvásku, bagety z žitného kvásku, bagetky z žitného kvásku, pšeničný kvásek recept, recepty z pšeničného z kvásku, recepty z pšeničného kvásku, bagety recept kvasek, kvásek psenicny recept, kvásek z obyčejné mouky, bagety z pšeničného kvásku, kvasek s pšenične mouky, kvasek psenicna mouka, kvaskove bagetky

Suroviny:
kvas žitný, mouka hladká, voda, mouka hladká, olej, sůl, voda, vejce

Přidat fotografie receptu