Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dozrávají letní jablka a pokud máte na zahradě jabloň obsypanou plody, jistě vám tento článek plný inspirace přijde vhod. Letní jablka nejsou vhodná na dlouhodobé skladování, je třeba je zpracovat hned. S tím vám poradíme.

Nejčastěji jablka zpracováváme do štrúdlů, ale receptů na jablečné moučníky je daleko více. Vybrali jsme proto pro vás přehled těch nejlépe hodnocených, které můžete servírovat nejen jako dezert ke kávě, ale také jako svačinu či snídani nejen pro děti.

1/15

    1 z 15

    Cukrářské jablečné řezy

    Cukrářské jablečné řezy Video

    Jablečné řezy, které dělávaly už naše babičky a prababičky, neztrácí na oblíbenosti ani v dnešní době. Jejich příprava není pracná, obzvlášť když do strouhání jablek zapojíme nějakého pomocníka. S křehkým těstem je třeba pracovat rychle, aby se netrhalo.

    2 z 15

    Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)

    Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy  (bezvaječné)

    Tvarohovo-jablečné řezy voní po rumu. Na jejich přípravu nebudete potřebovat žádná vajíčka a ani pečení nezabere mnoho času. Díky tvarohu i strouhaným jablkům jsou báječně vláčné a svěží. Rozhodně se nejedná o přeslazený moučník, obsah cukru však určuje i sladkost jablek, ke které bychom měli přihlédnout.

    3 z 15

    Jablečná roláda - rychlá

    Jablečná roláda - rychlá Video

    Netradiční roláda, která se peče naopak než jsme zvyklí, je velmi rychlým dezertem. Na rozdíl od ostatních rolád ji pečeme rovnou s náplní a rolujeme po upečení. Báječnou vůni roládě dodají rozinky namočené v rumu a skořicový cukr. Jablka můžeme nahradit hruškami.

    4 z 15

    Šťavnaté jablečné řezy

    Šťavnaté jablečné řezy

    Tyto jablečné řezy jsou plněné náplní z pudinku, strouhaných jablek a vanilkového cukru. Můžeme ji však ozvláštnit i jiným druhem pudinku, třeba ananasovým, banánovým nebo kokosovým. Řezy tak získají zcela nové chutě. Dezert krájíme, až když zcela vychladne.

    8 z 15

    Ořechovo-jablečný koláč II

    Ořechovo-jablečný koláč II

    Chuť ořechů a jablek k sobě báječně pasuje a tak je jejich spojení v jednom koláči velmi lákavé. Moučník je snadný na přípravu, zvládnou ho upéct i začátečníci, které jistě potěší hrnkové odměřování surovin. Kromě ořechů obsahuje i nasekanou čokoládu, která se během pečení rozpustí.

    10 z 15

    Jablečné řezy naruby - zase trochu jinak

    Jablečné řezy naruby - zase trochu jinak Video

    Jednoduchý recept na jablečné řezy vás procesem přípravy provede krok za krokem. Obrácené jablečné řezy s pudinkovým krémem tak zvládne připravit i začínající hospodyňka. Moučník je příjemně vláčný, voní po oříškách a skořici. Dozdobit ho můžeme nastrouhanou čokoládou nebo Grankem.

    12 z 15

    Jablečno - makový dezert

    Jablečno - makový dezert

    Nepříliš obvyklá kombinace jablek a máku nás překvapí svou chutí. Jablka je nejprve třeba podusit, mák naopak stačí jen smíchat s cukrem. Po upečení dezert obrátíme a povrch polijeme čokoládovou polevou. Dozdobit můžeme také čokoládovými hoblinkami.

    13 z 15

    Čokoládovo - jablečný moučník

    Čokoládovo - jablečný moučník

    Tento moučník klame svým vzhledem. Jablka v něm na první pohled nejsou vůbec poznat. Co ale zaručeně ucítíte je rum, kterým se v receptu rozhodně nešetří. Je obsažen v těstě i v krému. Právě tam jsou ukrytá i ona zmiňovaná jablka. Před servírováním je dobré nechat dezert odpočinout v lednici. 

    14 z 15

    Pěnový jablečný koláč

    Pěnový jablečný koláč

    Nadýchaný jablečný koláč svou strukturou připomíná pěnu. Vyšlehané těsto je proložené vrstvou nahrubo nastrouhaných jablek, které moučníku dodají svěžest a vláčnost. Chuť jablek je zvýrazněná skořicovým cukrem. Koláč není náročný na přípravu, nezabere ani mnoho času.

    15 z 15

    Jablečná bublanina od Adely Banášové

    Jablečná bublanina od Adely Banášové

    Bublaniny máme nejčastěji spojené s třešněmi nebo jahodami. V tomto případě však byla použita jablka, která moučníku dodají příjemnou vláčnost. Jablka doporučujeme posypat skořicovým cukrem, který se k chuti jablek báječně hodí. Dozdobit bublaninu nakonec můžeme strouhanou čokoládou.

1/15

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky