Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokrmy, které připravují muži pro své přátele, jsou většinou připravovány z prorostlého masa a koření, takže jejich chuť je pikantní až ďábelsky ostrá. S ovocem nebo zeleninou se v chlapských receptech nepočítá.

Jak je možné, že když se doma ozve "dnes vařím já", tak žena nejásá, ale pokouší se o ni mdloby? Možná je to proto, že správný muž vaří, ale většinou po sobě neuklízí. Chlap se zabývá pouze puntičkářskou přípravou a dochucením pokrmů.

1/16

    1 z 16

    Bůček pečený v marinádě

    Bůček pečený v marinádě

    Pečený bůček chutná vždy - ale ještě lepší bude, pokud ho připravíme předem naložením do marinády podle vlastní chuti. Základem marinády by měl být česnek, chilli, dijonská hořčice a olej. Naložené maso necháme přes noc v chladu, pak ho vložíme do trouby a pomalu pečeme i několik hodin.  

    2 z 16

    Bůčkový guláš

    Bůčkový guláš

    Guláš je to pravé jídlo pro opravdové chlapy. Oblíbený pokrm z cibule, masa a koření podáváme na Silvestra, při sledování sportovních utkání nebo při narozeninové oslavě. Ženy nejsou zvány, protože prý tolik pálivosti nesnesou. Správný guláš se jí zásadně s chlebem, knedlíky jsou ke koprovce.

    4 z 16

    Langoše - kynuté v lednici

    Langoše -  kynuté v lednici

    Oblíbenými langoši ohromíme své přátele. Kynuté těsto si připravíme sami nebo poprosíme manželku, aby nám s ním pomohla a dala těsto kynout do lednice, než odejde na návštěvu k mamince. Nastrouháme sýr a připravíme ostrý kečup s utřeným česnekem. Vyrobit placky a opéct je na pánvi je už jen hračka.

    6 z 16

    Petina Pizza

    Petina Pizza

    Pizza je tradiční italský pokrm, ale můžeme klidně předstírat, že jsme ji vynalezli my. Těsto připraví manželka nebo ho koupíme hotové v supermarketu. To nejdůležitější na pizze totiž není těsto, ale náplň - a s tou si můžeme pohrát. Základem je kečup, rajčata, salám, ančovičky, olivy, houby a spousta strouhaného sýra.

    7 z 16

    Buřty na černém pivě

    Buřty na černém pivě

    I naprostý laik v kuchyni zvládne úžasný a chutný pokrm ze špekáčků, cibule, slaniny, česneku, feferonek a piva. Jídlo bude chutnější, pokud buřty nařežeme nebo dokonce naplníme slaninou a cibulí do dlouhých zářezů. Vody k podlití je škoda, použijeme pivo a to nejraději černé, které má karamelové aroma.

    8 z 16

    Tatarák Habunda

    Tatarák Habunda

    Nikdo neumí tak dokonale namíchat tatarský biftek jako muž. Škrábané nebo mleté hovězí maso potřebuje žloutek, sůl, česnek, pepř a koření, které podléhá rodinnému tajemství. K tomu topinky, opečené na tuku a potřené česnekem. Každý ze strávníků si může tatarák dochutit podle svého přání.

    10 z 16

    Grilovaná vepřová žebírka

    Grilovaná vepřová žebírka

    Které jídlo lépe splňuje požadavky na grilovačku než žebírka? Okořeníme je barbeque kořením s medem nebo kečupem a necháme je přes noc marinovat, zabalené do potravinářské fólie. Pak je naklademe na rozpálený gril a pečeme, dokud nezískají červenohnědou barvu a maso neodpadává od kosti.

    11 z 16

    Bramboráky s mletým masem

    Bramboráky s mletým masem

    Když se ozvou kamarádi a pozvou se na návštěvu, můžeme se před nimi blýsknout a připravit jim pikantní bramboráčky. Pořádně je okořeníme a smícháme s mletým masem, kousky zbylého masa, se škvarky či slaninou. Někdy najdeme v lednici něco, čím můžeme placky naplnit - masovou směs, sýry, nakládanou zeleninu.

    12 z 16

    Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

    Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

    Výroba domácích klobás je velice náročná a odpovědná práce. Výsledkem je neskutečná dobrota a časté návštěvy kamarádů na ochutnávky. Muž, který si klobásy sám nevyrobí, je prostě koupí u řezníka, ohřeje je nebo opeče a servíruje s hořčicí, křenem, kyselými okurkami a pečivem.

    15 z 16

    Buřt salát

    Buřt salát

    Salát z buřtů nebo měkkého salámu se také nazývá sloní žrádlo nebo ševcovský mls. Buřty pokrájíme na nudličky nebo na kostičky a zalijeme směsí, uvařenou z kečupu, hořčice, worcesteru, oleje a octa. Po vychladnutí přidáme majolku, cibuli, chilli, pálivé tabasco a takové koření, které uspokojí chuťové buňky každého chlapa.

    16 z 16

    Jelení guláš (kotlíkový)

    Jelení guláš (kotlíkový)

    Kotlíkový guláš je oblíbené jídlo trampů, táborníků a chatařů. Základ tvoří spousta cibule, česneku a mleté papriky, ostatní ingredience jsou ve stylu "co dům dá". Použijeme maso (i mleté nebo uzené), slaninu, buřty nebo uzeniny, brambory, zeleninu a pikantní koření. Guláš pomalu dusíme, dokud se vše v něm nerozpadá. Podáváme s chlebem.

1/16

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli