16 receptů na bílkové cukroví: Zbylé bílky se hodí při pečení křehkých dobrot
Bílek je spolu se žloutkem součástí vajíčka. Tvoří 2/3 obsahu skořápky. Vypadá jako průsvitný nažloutlý sliz, ale po našlehání z něj vytvoříme lehký sníh, který je nepostradatelnou ingrediencí v cukrařině.
Vaječný bílek je trochu nespravedlivě považován za nevýznamného bratříčka žloutku, ale opak je pravdou. Bílek je plnohodnotnou potravinou, která má nespočet možností využití. Před Vánoci je důležitou součástí křehkého vánočního cukroví.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Kokosové laskonky
- Myslivecké knoflíky-2
- Zdobené pusinky
- Plněné kokosky máčené v čokoládě
- Suchárky ze zbylých bílků
- Bílkové placičky s oříšky
- Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou
- Sněhové kokosky
- Sněhové šišky s karamelem
- Sněhové špice s čokoládou (indiánci)
- Bílkový chlebíček, když se peče cukroví
- Sněhové pusinky-chrousti
- Sněhové královny
- Měsíčky se sněhem
- Sněhové žampiony
- Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
1/16
1/16
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Reportáž: Jak vypadá Popeyes po roce? Ve všední den v době oběda je tady poloprázdno, překvapily vyšší ceny
Využití bílků nejen v kuchyni: Univerzální surovina má mnoho úžasných možností
Bavorské dampfnudeln: Úžasné sladké bochánky jsou nadýchané jako peříčko, nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou
Komentáře