15 receptů na téma ostružiny v kuchyni: Jak využít tento letní podklad na maximum
Ostružiny se v kuchyni dají využít na mnoho způsobů. Jejich sladkokyselá chuť skvěle doplňuje sladké i slané pokrmy a díky bohatému obsahu vitamínů i antioxidantů jsou ostružiny velmi zdravé. Přinášíme inspiraci na jejich zpracování.
Ostružiny jsou přímo stvořené na přípravu různých dezertů. Nejčastěji je používáme do koláčů i dortů. Své místo si však najdou také ve slané kuchyni, kde jejich kyselost příjemně kontrastuje s chutí sýru nebo masa. Báječně se hodí také do zeleninových salátů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Ostružinový koláč s kardamonem
- Biftek s ostružinami
- Tvarohovo - pudinkové poháry s rýží a ostružinami
- Vohrnoušky
- Salát z červeného zelí a květáku
- Gratinovaný ostružinový pohár
- Ostružinové nanuky s jogurtem
- Ostružinové muffiny
- Velký ovocný dort
- Ostružinové řezy
- Marmeláda z jablek a ostružin
- Ostružinový koktejl
- Kořeněný slívovo-ostružinový crumble
- Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
- Mražený pečený čaj
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře