20 receptů na pracny: Báječné ořechové cukroví voní skořicí a hřebíčkem
Pracny (medvědí tlapy) jsou druhem vánočního cukroví, které se připravuje z mouky, cukru, másla, vajec, kakaa a ořechů. Důležitou vlastností tohoto cukroví je typická chuť a vůně, v kterých převládá skořice a mletý hřebíček.
Pro pracny je typické pečení v kovových nebo silikonových formičkách ve tvaru medvědích tlap, do kterých se těsto vtlačí. Při pečení se cukroví mírně nafoukne. Po vyklopení se pracny ještě horké obalují ve vanilkovém cukru a dají se odležet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Pracny hnědé
- Maminčiny pracny
- Škvarkové pracny - cukroví
- Tatrankové pracny
- Klasické pracny a ořechy
- Kokosové pracny
- Kakaové pracny
- Pracny se skořicí
- Pracinky - větší pracny
- Babiččiny pracinky
- Dvoubarevné pracny podle Kluků v akci
- Tatrankové pracny s kokosem
- Pracny II
- Pracny extra kakaové
- Pracny s ovesnými vločkami, kakaem a skořicí
- Kokosové pracny bez lepku, mléka a vajec
- Zasněžené staročeské pracny
- Měkoučké čokoládové pracny upečené na poslední chvíli
- Pracny z bílého máku Retro
- Pracny bez lepku, mléka a vajec
1/20
1/20
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit medvědí pracny? Toto vánoční cukroví nádherně voní po skořici a hřebíčku
Kokosky krok za krokem: Na měkké a šťavnaté cukroví stačí jen pár ingrediencí, důležité je správně vyšlehat sníh z bílků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře