16 receptů na smažené dobroty: Bez tuku a vypečené kůrky to prostě není ono
Smažení je tepelná úprava potravin, kdy se ochucené nebo obalené kousky jídla opékají v tuku, horkém kolem 200 °C. Při tomto procesu se osmaží jen povrch potraviny a vnitřek zůstane nadýchaný, měkký a vláčný.
Smažit potraviny není pro naše zdraví příliš vhodné - nicméně jednou za čas si to můžeme dovolit. Některé pokrmy se dají kromě klasického smažení také upéct v troubě nebo v horkovzdušné fritéze, ale co si budeme povídat - bez tuku to prostě není ono.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Vídeňský řízek
- Koblihy (šišky)
- Pečené hranolky alias domácí „hrancle”
- Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
- Ryba hříbky plněná, na másle smažená
- Smažená zelenina
- Smažená vejce s tvarohem - italská specialita
- Kefírové lívance
- Smažené nudle s tuňákem a vejci
- Smažák z Nivy
- Smaženky se žampiony
- Churros podle Maršálka
- Steak s rozinkovou omáčkou
- Kuřecí kousky v letním těstíčku
- Smažený banán
- Směs na topinky II
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře