18 nejlepších bramborových jídel nás naučily naše babičky a maminky. Umíte je také?
Naše babičky říkaly, že když jsou doma brambory, tak je stále co vařit. Jídel, a to naprosto výtečných, z nich uměly opravdu hodně. V našem přehledu najdete samé dobroty, při jejichž přípravě hrají právě brambory důležitou roli.
Brambory používáme jako chutné přílohy. Mohou být jednoduše uvařené, šťouchané nebo také připravené na bramborovou kaši. Dají se zapékat a také používat do bramborových knedlíků, sladkých a slaných. Uvařené nebo syrové brambory jsou výborným základem různých placek a placiček, nejlepší lokše a bramboráky bychom bez nich vůbec neudělali.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Bramborová polévka od babičky
- Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
- Bramborové halušky
- Dobré bramborové knedlíky - podrobně
- Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
- Bramborové šišky
- Švestkové knedlíky z bramborového těsta
- Peciválky
- Šťouchané brambory
- Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
- Vánoční bramborový salát
- Francouzské brambory
- "Veršované" brambory se sýrem a houbami
- Bramborové pagáčky
- Bramboráky
- Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
- Bramborová pomazánka na chlebíčky
- Bramborová pomazánka na topinky
1/18
1/18
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších receptů z kysaného zelí: Co je pro vás nejlákavější?
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Komentáře