Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá jídla připravujeme v případě, že nás tlačí čas. Ať je to pozdní návrat z práce, ze školy či z výletu, při ohlášení nečekané návštěvy, při krmení stále hladových dětí nebo jen proto, že nás honí mlsná.

Když potřebujeme nakrmit rodinu a času je málo, volíme k přípravě jídla suroviny, které máme stále po ruce nebo takové, jejichž vaření či pečení nezabere mnoho času a přesto všechny zasytí. Poradíme vám pár tipů na rychlá a snadná jídla.

1/20

    1 z 20

    Rychlé fazole

    Rychlé fazole

    Fazole z plechovky jsou hotové v okamžiku, kdy je ohřejeme na potřebnou teplotu. S trochou času navíc můžeme předem orestovat cibuli, česnek, slaninu, uzeninu nebo zeleninu (papriky, rajčata, cuketu), vše podusit a nakonec přidat fazole. Rychlý pokrm je hotový a všichni se budou olizovat až za ušima.

    2 z 20

    Moje špagety

    Moje špagety

    Těstoviny na mnoho způsobů můžeme připravit snadno a rychle. Než se uvaří těstoviny, uděláme na ně omáčku (z rajčat, sýra, pesta i z masa z konzervy). Například špagety aglio olio se spoustou česneku a italského parmezánu jsou skvělé a přitom hotové za pár minut. Těstoviny na talíři posypeme strouhaným sýrem.

    3 z 20

    Brambory "na loupačku"

    Brambory "na loupačku"

    Brambory na loupačku, skvělé jídlo našich babiček, jsou uvařené už za pár minut - než budou hotové, připravíme si ochucený tvaroh s nasekanými zelenými bylinkami - s medvědím česnekem, s pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s hrnkem mléka, máslem a solí.

    4 z 20

    Rizoto se zavařeným vepřovým masem

    Rizoto se zavařeným vepřovým masem

    Rychlé rizoto je bleskově připravené, pokud použijeme předem uvařenou rýži, sterilovaný hrášek a zbylé upečené maso nebo vepřovou konzervu. Všechny ingredience zahřejeme na pánvi a přisypeme k nim rýži. Po prohřátí přesuneme rizoto na talíř a posypeme strouhaným sýrem

    5 z 20

    Koprová omáčka

    Koprová omáčka

    Koprovka s vejcem patří mezi oblíbené rychlé recepty, které zasytí celou rodinu. Připravíme jíšku z másla a hladké mouky, kterou zalijeme mlékem a rozvaříme. Osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a přidáme najemno nasekaný kopr. Mezitím uvaříme natvrdo vejce a brambory - ale i s knedlíkem je omáčka báječná.

    6 z 20

    Stir-fry kuřecí játra s pórkem

    Stir-fry kuřecí játra s pórkem

    Maso se zeleninou je rychlovkou, která se připravuje na pánvi WOK z různých druhů masa a kousků čerstvé zeleniny. Opečení všech surovin trvá jen několik minut. Stir-fry je orientálním jídlem a tomu odpovídá i použité koření. Podáváme ho s vařenou rýží nebo s rychlými asijskými nudlemi

    7 z 20

    Omeleta s bramborem

    Omeleta s bramborem

    Vaječná omeleta bývá nejčastěji připravovaným rychlým pokrmem, pokud máme doma dostatek vajec. Její výhoda spočívá v ingrediencích, které do ní přidáme. Mohou to být cibule, slanina, pokrájené uvařené brambory, uzenina, papriky, rajčata a zelené bylinky. Většinu z nich máme běžně doma. Omeletu milují děti i dospělí.

    9 z 20

    Chléb ve vajíčku plněný Nivou

    Chléb ve vajíčku plněný Nivou

    Retro smaženka je úplně obyčejný starší chléb, veka nebo rohlíky, které nakrájíme na plátky a namočíme v rozšlehaných osolených vejcích nebo vaječném těstíčku s hladkou moukou. Plátky smažíme na oleji nebo na sádle. Po otočení můžeme pečivo posypat strouhaným sýrem, který se na něm rozpustí.

    10 z 20

    Čočka jednoduše

    Čočka jednoduše

    Předvařená čočka, koupená do zásoby, se hodí k rychlé přípravě jídla pro celou rodinu. Uvaříme čočku podle návodu, což trvá kolem deseti minut. Na konci vaření ji osolíme, opepříme a okyselíme. Na pánvi orestujeme dočervena cibuli (kousek slaniny nebo uzeniny přijde také vhod) a smícháme s čočkou.

    11 z 20

    Americké palačinky

    Americké palačinky

    Palačinky a lívance připravujeme nejen k snídani a svačině, ale i k večeři, pokud máme chuť na jejich slanou variantu. Suroviny na palačinky máme většinou doma a u pánve se může vystřídat celá rodina. Ráno s javorovým sirupem a večer s dušenou zeleninou - oblíbené lívance má rád každý.

    13 z 20

    Letní topinka

    Letní topinka

    Starší chleba a nic víc? Ani to nemusí být důvod k hladovění. Opečený chleba stačí potřít česnekem a kdo česnek nemusí, má plno jiných možností, čím chléb obložit. Ať je to dušená zelenina, smažená vejce, zbytky masa nebo pomazánka. Předkládáme-li topinky mužům nebo hostům, můžeme si dovolit různé pikantní směsi.

    15 z 20

    Kuřecí steaky s ochucenou sójovou omáčkou

    Kuřecí steaky s ochucenou sójovou omáčkou

    Kuřecí maso je vhodné na rychlou přípravu v případě, že na nás maso čeká v lednici nebo ho koupíme cestou domů. Použijeme kuřecí prsa nebo stehenní řízky, které osolíme, okořeníme a orestujeme. Připravíme si zeleninu, kterou máme doma - buď ji uvaříme, opečeme na pánvi nebo upečeme v troubě.

1/20

Komentáře

Další tipy a triky