Qasháky ala Babilon- kvašáky
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.
V závorce je, co jsem přidal já.
Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.
Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2018 15:44
Aha
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama
17. 7. 2018 14:48
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.
17. 7. 2018 13:51
a napladačky je překlep, který už nelze opravit...
17. 7. 2018 13:51
U nás qašáky neděláme, ale znám je ještě z dob kdy jsme rajzovali po poutích V určitou roční dobu to byl, zvláště na jižní Moravě, šlágr asi takový, jako je na festách v jižní Itálii vařená volská tlama
Vlastně i u nás jednou málem kvašáky byly
To když paní casinová před zavařováním napladaček je v máchací vaně nechala vypěnit a zapomněla na ně
No, asi vypěnily a patrně i vykvasily...
Nevím už, jak tu hmotu likvidovala Já bych vytáhl zátku a z vany je vypustil
17. 7. 2018 13:19
Dcera je často nosí do práce a teď mám velkou "zakázku" od šéfa její farmaceutické firmy na kbelík kvašáků na velkou grilovací párty. Takže i Pražákům chutnají.
17. 7. 2018 12:29
17. 7. 2018 09:07
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že pokud se "to" tedy začne chovat podle názvu, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 7 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 9 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 10 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Quinoa a 3 nejčastější chyby při její přípravě: Neděláte je náhodou také?
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Tématické fráze: pomer vody a soli na kvašáky skladování kvašáků uchování kvašáků kvašáky z jižní moravy kvašáky recept kvašáky okurková pout bzenec postupně přidávat okurky na kvašáky prave kvašáky domaci kvasaky uchovani kvašáky za studena pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny: okurka čerstvá, česnek, křen, sůl, voda,
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
7 názorů