Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezmasé rizoto může být stejně chutné jako to s masem, stačí jen vybrat správné ingredience. Základem nemusí být vždy jen rýže, ale třeba také kroupy, vhodně zvolená zelenina a podle chuti tofu či houby, které dodají jídlu barvu i chuť.

Rizoto bez masa je skvělou volbou pro všechny, kteří hledají lehký, ale zároveň sytý pokrm. Díky kombinaci kvalitní rýže, zeleniny a aromatických bylinek si na něm pochutnají nejen vyznavači bezmasé stravy, ale i ti, kteří chtějí odlehčit svůj jídelníček.

1/15

    1 z 15

    Květákové rizoto

    Květákové rizoto

    Květákové rizoto je lehké, chutné a jednoduché na přípravu. Spojuje jemnost květáku s aromatickou cibulkou, česnekem a teriyaki omáčkou. Stačí krátce orestovat cibuli, hrášek, mrkev a česnek, vmíchat květákovou rýži a na závěr přidat smažená vajíčka.

    2 z 15

    Jahodové rizoto

    Jahodové rizoto

    Neobvyklá, ale skvělá kombinace sladkých jahod a krémové rýže dělá z tohoto rizota zajímavý gurmánský zážitek. Spojení másla, bílého vína, zeleninového vývaru, zakysané smetany a sýra vytváří lahodnou konzistenci, kterou osvěží sladké tóny jahod.

    3 z 15

    Žampionové rizoto s jablky

    Žampionové rizoto s jablky

    Toto rizoto spojuje jemnou chuť žampionů s osvěžující sladkostí jablek. Kombinace másla, cibule, česneku a jablečného moštu dodává pokrmu krémovou konzistenci. Díky podlití vývarem získává rizoto bohatou chuť. Pár kapek citrónové šťávy dotáhne chuť jídla k dokonalosti.

    4 z 15

    Rizotko s Tempehem

    Rizotko s Tempehem

    Recept, který je ideální pro milovníky bezmasé kuchyně, kombinuje rýži s restovaným tempehem, rozmačkanou vařenou brokolicí a mraženou zeleninou. Sezamový olej, kurkuma, česnekové koření a kudrnka dodávají rizotu výraznou chuť. Rizotko je skvělou volbou pro všechny, kteří hledají zdravou a vyváženou večeři či lehký oběd.

    5 z 15

    Krupkové rizoto s houbami shitake

    Krupkové rizoto s houbami shitake

    Ječné krupky jsou skvělou alternativou k rýži. Houby shitake dodávají netradičnímu rizotu intenzivní chuť, kterou podtrhne restovaná cibule, pepř a olivový olej. Skvělý recept pro všechny, kteří milují zdravá a chutná jídla a nebojí se vyzkoušet něco nového.

    6 z 15

    Dýňové rizotto s kokosovým mlékem

    Dýňové rizotto s kokosovým mlékem

    Krémové dýňové rizoto s kokosovým mlékem je skvělou volbou pro milovníky jemných chutí. Spojuje rýži arborio s pečenou dýní, kokosovým olejem a tempehem. Mléko z kokosu mu dodá exotický nádech a sametovou konzistenci, šafrán přidá lahodné aroma.

    7 z 15

    Rizotko s žampiony a sušenými rajčaty

    Rizotko s žampiony a sušenými rajčaty

    Rizoto z jasmínové rýže je plné výrazných chutí díky spojení žampionů, sušených rajčat a strouhaného sýra. Aroma podtrhne muškátový oříšek a kvalitní olivový olej. Rýže je zjemněná máslem, které se rychle rozpustí a vsákne. Na talíři rizoto dozdobte strouhaným sýrem.

    8 z 15

    Rizotto

    Rizotto

    Podle tohoto receptu připravíte rizoto během chvilky. Patří do něj nakládaná zelenina, jako je hrášek, kukuřice a malé mrkvičky, ale také čerstvé papriky. Ty mohou být různě barevné, aby byl výsledek veselejší. Nezapomeňte ani na fazole a zavařené okurky. 

    9 z 15

    Houbové rizoto

    Houbové rizoto Video

    Houbové rizoto je dokonalým spojením rýže, lesních hub, másla a parmezánu. Česnek a cibule mu dodávají aromatičnost, zatímco bílé víno zvýrazní chuť hub. Díky pozvolnému přidávání vývaru získá rizoto krémovou konzistenci. Vyzkoušejte a posuďte sami.

    11 z 15

    Zapečené houbové rizoto

    Zapečené houbové rizoto

    Ve většině případů není rizoto náročné na přípravu. A to platí i u tohoto receptu, kdy se uvařená rýže smíchá s podušenými houbami a zeleninou. Směs se smíchá s vejci a smetanou a zapeče se v troubě. Výsledkem je lahodné, voňavé rizoto se zlatavou krustou, které ocení každý milovník hub.

    12 z 15

    Fenyklové rizoto

    Fenyklové rizoto

    Nezvyklé rizoto spojuje svěží chuť fenyklu s jemnou krémovostí rýže arborio. Kombinace másla, cibule, bílého vína, parmezánu a lanýžového oleje mu dodává bohatou chuť a dokonale krémovou konzistenci. Skvělá volba pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového, lehkého a zároveň neokoukaného.

    13 z 15

    Rizoto s chřestem

    Rizoto s chřestem

    Jemné rizoto s chřestem je skvělou volbou pro lehký a chutný oběd. Spojení rýže arborio, zeleného chřestu, cibule a bílého vína vytváří lahodnou kombinaci chutí. Máslo a parmezán dodají rizotu krémovou konzistenci. Tento recept ocení nejen milovníci italské kuchyně, ale i ti, kteří hledají zdravé a vyvážené jídlo.

    14 z 15

    Žampionové rizoto

    Žampionové rizoto

    Klasické žampionové rizoto je dobrou volbou pro milovníky hub. Spojuje sáčkovou rýži s restovanými žampiony, cibulí, česnekem a další zeleninou. Jednoduchý a chutný recept, který se hodí pro každou příležitost ocení především ti, kteří nemají mnoho času nazbyt.

    15 z 15

    Zeleninové rizoto

    Zeleninové rizoto

    Toto zeleninové rizoto je plné svěžích chutí a barev. Obsahuje rýži, mrkev, hrášek, kukuřici a kapustičky, které se spolu dusí na cibulovém základu. Lehký a zdravý pokrm, který je ideální jako hlavní jídlo, připravíte během pár chvil. Rizoto podávejte posypané strouhaným sýrem.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli