Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina je sladký dezert, který obsahuje to nejlepší ovoce. Na pohled jsou na těstě vidět boule i dolíčky, které právě ovoce způsobilo. Receptů na bublaninu je mnoho a každý má ten svůj oblíbený, na který nedá dopustit.

Velmi často to jsou recepty hrnkové, které zvládnou s přehledem i děti. Do bublaniny můžeme dát jakékoli ovoce, které právě máme k dispozici, a vždy to bude správně. Upečenou buchtu stačí před podáváním posypat moučkovým cukrem a máme hotovo.

1/15

    1 z 15

    Bublanina II

    Bublanina II

    Podle tohoto snadného receptu upečete rychle celý plech voňavé bublaniny. Postup je snadný a tak jej zvládne i naprostý začátečník. Ovoce přidáváme takové, které máme právě po ruce. Pro děti doporučujeme vypeckovat třešně, i dospělým se bublanina bude jíst lépe.

    2 z 15

    Bublanina

    Bublanina Video

    Bublanina jako od babičky. Přesně taková je právě tato. Suroviny odměřujeme na hrníčky a proto si ušetříme práci s vážením. Ovoce na plechu můžeme libovolně kombinovat a připravit o to pestřejší moučník, který zaujme každou návštěvu. Bublanina se hodí i jako víkendová snídaně.

    4 z 15

    Bublanina šlehačková

    Bublanina šlehačková Video

    Když hřešit, tak ať to stojí za to. Proč dávat do bublaniny mléko, když tam můžeme dát smetanu. Díky smetaně bude těsto ještě chutnější a vláčnější. To je navíc hotové během chvilky. Přímo na těsto na plechu naskládáme ovoce a samozřejmě čím více, tím lépe. Pečeme 30 minut dozlatova.

    5 z 15

    Bublanina se švestkami v hrníčku

    Bublanina se švestkami v hrníčku

    Už jste ochutnali bublaninu v hrníčku? Ne, nemyslíme hrníčkovou bublaninu, ale bublaninu upečenou v hrníčku. Pokud máte náladu experimentovat, připravte pro své hosty tento dezert, který na závěr dozdobíte šlehačkou, ořechy i čerstvým ovocem.

    9 z 15

    Pudingová bublanina z 1 vejce

    Pudingová bublanina z 1 vejce

    Bublanina s pudinkem není vysušená, ale příjemně vláčná. A když nahradíme obyčejné mléko tím kefírovým, povzneseme obyčejnou bublaninu na pomyslný vrchol. Těsto posypeme libovolnými plody, třeba drobným lesním ovocem, jehož kyselejší chuť bude se sladkou bublaninou v příjemném kontrastu.

    10 z 15

    Hrníčková bublanina s kokosem

    Hrníčková bublanina s kokosem

    Kokos není tradiční surovinou, kterou bychom u bublaniny očekávali. A tím spíš stojí za vyzkoušení tento recept, ve kterém autorka zvolila výrazné ostružiny. Bublanina vypadá lákavě už na pohled a i chuťové buňky každého mlsouna budou spokojené. Kokosová bublanina s ostružinami prostě stojí za vyzkoušení.

    11 z 15

    Bublanina s jogurtem

    Bublanina s jogurtem Video

    Bublanina s jogurtem je vhodným receptem v momentě, když zjistíte, že doma není mléko. Tento recept se bez něj totiž naprosto obejde. Navíc díky jogurtu a tuku je bublanina neuvěřitelně vláčná a nadýchaná. Na těsto poklademe ovoce čerstvé, kompotované nebo mražené.

    13 z 15

    Bublanina z hrníčku

    Bublanina z hrníčku

    Další variace na bublaninu pečenou v hrníčku. Stejně jako u většiny ostatních bublanin je i tento recept naprosto jednoduchý a nenáročný. Z bílků ušleháme sníh, žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku s kypřicím práškem, olej a citrónovou kůru i šťávu. Nakonec zapracujeme sníh z bílků, vylijeme do hrníčků, přidáme ovoce a upečeme dozlatova.

    14 z 15

    Blesková bublanina s majolkou

    Blesková bublanina s majolkou

    Tato bublanina voní po rumu. Toho tam je sice jen jedna lžíce, ale k provonění těsta to je dostačující. Na rozdíl od většiny bublanin obsahuje 3 lžíce majonézy. Majonéza v těstě nahradí vejce i tuk a těsto získá šmrnc. Celý recept je počítán na lžíce, díky tomu si ušetříte práci s vážením surovin.

    15 z 15

    Bublanina pro pokročilé

    Bublanina pro pokročilé

    Bublanina pro pokročilé je upečená podle precizního receptu, kde má vše svá pravidla a vyplatí se je dodržet. Zdánlivě drobné odlišnosti od ostatních receptů mají svůj důvod a díky tomu je tato bublanina neuvěřitelně nadýchaná a provoněná. Ideální sladká tečka za nedělním obědem.

1/15