Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilování je oblíbenou náplní dlouhých teplých večerů. Grilovat můžeme všemožné druhy masa, sýry, zeleninu a také ovoce. Aby se z grilovaček nestala monotónní záležitost, vybrali jsme 16 receptů, které stojí za vyzkoušení.

Grilování je, na rozdíl od barbecue, rychlejší proces, při kterém se maso opéká za vyšších teplot. Nejčastěji opékáme masa marinovaná, ale není to podmínkou. Díky marinádě maso zkřehne a pojme do sebe chutě a vůně v marinádě obsažené.

1/16

    6 z 16

    Grilovaná žebra

    Grilovaná žebra Video

    Také rádi okusujete kosti? Pak pro vás budou grilovaná vepřová žebra tou správnou volbou. Příprava této dobroty sice zabere více času, ale ta práce za to rozhodně stojí. Žebra se grilují poměrně dlouho a to 30–40 minut. Nejlepší přílohou je pak čerstvý chléb.

    7 z 16

    Babiččin grilovaný bůček

    Babiččin grilovaný bůček Video

    Bůček je tučný kus masa, ale díky tomu je chuť velmi šťavnatá a výrazná. Plátky bůčku byly předem naloženy v pivní marinádě. Černé pivo má silně karamelovou chuť a ta se přenese i do masa. Obsah česneku, bylinek i citrónu následně rozvine lahodnou paletu chutí.

    9 z 16

    Maso na gril

    Maso na gril

    Prorostlý vepřový bůček je maximálně šťavnatý a díky marinádě velmi křehký. Základ marinády tvoří pivo a česnek, tedy chutě, které se k vepřovému masu perfektně hodí. Ke grilovanému masu už stačí jen přidat čerstvou zeleninu a křupavé, ideálně domácí, pečivo.

    11 z 16

    Kuřecí maso v balíčku - na gril

    Kuřecí maso v balíčku - na gril

    Abychom si zachovali všechnu šťávu, která z masa vytéká, zabalíme maso do alobalu. K nakládanému masu přidáme i brambory, šunku, slaninu a sýr. Balíček pečeme zvolna, po dobu minimálně 45 minut. A když se pokazí počasí, můžeme si upéct večeři i v troubě.

    12 z 16

    Krkovice Medvědí gril

    Krkovice Medvědí gril

    Plátek vepřové krkovice bývá prorostlý tukem, který se během pečení z masa uvolňuje. Díky tomu je maso šťavnaté a lahodné. Před samotným grilováním krkovici posypeme kořením Medvědí gril, pokapeme olejem a necháme v chladu odpočívat alespoň 4 hodiny.

    13 z 16

    Karbanátky na grilu

    Karbanátky na grilu

    Karbanátek z mletého masa je jednoduchý na přípravu a vystačíme si s několika málo surovinami. Karbanátky můžeme během pečení potírat marinádou, což jim dodá ještě lepší chuť. Když karbanátky vložíme do žemle a přidáme zeleninu a sýr, sestavíme si ve chvilce chutný hamburger.

    14 z 16

    Kebaby z mletého masa na grilu

    Kebaby z mletého masa na grilu

    Do přípravy kebabů z mletého masa můžeme zapojit i děti, které si pak na grilované večeři pochutnají o to více. Navíc se jedná o příjemnou změnu, která vhodně doplňuje grilované plátky masa či kusy kuřete. Uvidíte, jaký budou mít u hostů úspěch.

    15 z 16

    Medové maso na grilu

    Medové maso na grilu

    Marinády s medem jsou velmi oblíbené. Med totiž masu dodá nasládlou chuť, která se k vepřovému masu hodí. A česnek je další surovinou, kterou máme velmi v oblibě. Spojením těchto chutí vznikne lahodná směs, ve které necháme kotletu před grilováním odpočinout.

    16 z 16

    Kuřecí křidélka na grilu (luxusní)

    Kuřecí křidélka na grilu (luxusní)

    Grilovaná kuřecí křidélka nás přímo vybízí k ochutnání. Dozlatova upečená kůrčička je nasládlá po medu a voňavá po sladké paprice a grilovacím koření. V marinádě si musí křidélka odpočinout alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc. Během grilování křidélka marinádou pečlivě potíráme.

1/16

Komentáře

Další tipy a triky