20 receptů na bábovky: Vyberte si pokrmy z nejoblíbenější formy našich babiček
Bábovka je moučník, který se peče v kulaté formě s otvorem uprostřed, známé jako "bába". Forma mívala v minulosti kónický tvar se svislými výstupky, které umožňovaly přesné krájení. V současnosti mají formy mnoho podob.
Pod slovem "bábovka" si představíme žluťoučké piškotové těsto s hnědým kakaovým mramorováním, které se peče v kulaté formě a po vyklopení se sype moučkovým cukrem. Bábovka bývala královnou našich nedělních odpolední. Do bábovkové formy však můžeme vložit i jiné suroviny než sladké těsto - důležitý je tvar výsledného pokrmu. Představíme vám nejen moučníky, ale i bábovky naslano.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
- Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní
- Když bábovka, tak ať má pořádné koule
- Slaná bábovka z toustového chleba
- Bábovka z pudinku s čokoládovou polevou
- Perníková bábovka s mrkví
- Bábovka bez lepku, mléka a vajec
- Špagetová bábovka s houbovou směsí
- Osvěžující nepečená bábovka
- Opičí bábovka
- Dvoubarevná majonézová bábovka
- Kuřecí bábovka
- Pudingová bábovka2
- Tvarohová buchta - bábovka
- Mletá bábovka se zeleninou
- Nepečená bábovka
- Vaječná bábovka
- Bábovka s oříšky
- Aspiková bábovka
- Zmrzlinová bábovka s borůvkami
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
20 receptů na slané bábovky, které podáváme s přílohou k obědu či k večeři
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře