20 báječných pokrmů s brynzou: Ovčí sýr dodává jídlu typicky venkovskou příchuť
Brynza je ovčí sýr, který se vyrábí zasýřením ovčího mléka. Po zaschnutí na salaši se hmota v brynzárně zpracuje a nechá zrát. Nakonec se bochníky zbaví kůry a tekutiny, osolí a rozetřou do podoby hrudkovitého sýra.
Když se řekne brynza, představí si většina lidí aromatický sýr, který se vyskytuje pouze ve slovenských haluškách. Je to názor, který se pokusíme změnit - pokrmů s brynzou je mnoho a jsou neobyčejně chutné. Některé z nich vám představíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Halušky s brynzou pro Dášenku
- Špagety s brynzou
- Pstruh s brynzou a koprem
- Cuketové závitky s brynzou
- Brambory s brynzou a smetanou
- Pomazánka z brynzy a klobásy
- Červená řepa s brynzou
- Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou
- Jednoduchá pohanka s brynzou
- Plněné slané trojúhelníčky s brynzou a koprem
- Brynzová polévka
- Brynzové sušenky
- Brynzové kuřecí kousky
- Zapečené brambory s brynzou a smetanou
- Brynzové oplatky
- Rajčata plněná brynzou
- Brynzové koláčky
- Bramborovo-brynzové plněné knedlíky
- Jemná pomazánka s brynzou
- Brynzové halušky II
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle
Brynza je pokladem slovenské kuchyně. Víte, která jídla s ní jsou nejlepší?
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Komentáře