Polévky z hlívy ústřičné připomínají na pohled i svou chutí polévky dršťkové, nicméně na této "falešné" dršťkové si rádi pochutnají i ti, kteří by se pravé dršťkovce raději vyhnuli. Pokud uvidíte v obchodě čerstvou hlívu, doporučujeme z ní uvařit především tuto jednoduchou polévku, která vás příjemně zahřeje a zasytí.
15 receptů z hlívy ústřičné: Oblíbená houba je výtečná do polévek, omáček i na smažení
Hlíva ústřičná je skvělá houba, kterou si můžeme koupit nebo vypěstovat, vzácně ji můžeme najít také v lese. Jedná se o dřevokaznou houbu. Hlíva je pevná, kvalitní a velmi chutná. Její využití je mimořádně všestranné, hlíva se dá připravit na celou řadu způsobů, čehož příkladem jsou následující recepty.
Kupujeme pouze na pohled pěkné a kvalitní houby, které po donesení domů brzy zpracujeme. Hlíva ústřičná je ceněná pro své vlastnosti a pozitivní vliv na zdraví. Nejčastěji z ní připravujeme výtečné polévky a guláše, skvěle se hodí do vydatných omáček, ale také k zapékání. Můžeme ji usmažit jako řízky obalené v trojobalu nebo ugrilovat a podávat s pečivem či s bramborami.
Recepty ve výběru
- Dršťková polévka z hlívy ústřičné
- Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
- Omáčka z hlívy ústřičné
- Hlíva na paprice
- Výborný guláš z hlívy
- Hlíva ústřičná jako "minutka"
- Pečená hlíva ústřičná
- Dušená hlíva ústřičná
- Hlíva pečená s bramborami na smetaně
- Karbanátky z hlívy ústřičné
- Hlíva na česneku
- Hlíva ústřičná na grilu
- Rychlá a chutná večeře - "čína" z hlívy a pórku
- Hlíva v alobalu
- Hlíva v trojobalu
1/15
1/15
Komentáře