Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkové moučníky jsou přitažlivé zvlášť pro začátečníky, ale rádi se do jejich přípravy pustí i zkušené hospodyňky, zvlášť když se jedná o skvělé a mnohokrát osvědčené recepty z našeho výběru. Leckteré jste už možná ochutnali a získaly si vás na celý život. Podle těchto receptů je můžete sami upéct a určitě se vám povedou.

Hrnkové recepty nám mohou ušetřit čas, který bychom jinak věnovali pečlivému odvažování. Příprava těchto moučníků je rychlá, v některých případech by se dalo říct skoro blesková. Postupy neskrývají žádné záludnosti, ale přesto doporučujeme přečíst si komentáře pod jednotlivými recepty dříve, než se pustíte do vlastního pečení - možná vám pomohou předejít zbytečným chybám. A nezapomeňte, i hrnkové recepty mají svá rizika, proto se podívejte na časté chyby při jejich realizaci.

1/20

    1 z 20

    Andělsky nadýchaný perník

    Andělsky nadýchaný perník Video

    Jednoduchý litý moučník a přesto tak oblíbený - přesně to je perník. Podle našeho receptu připravíte báječně nadýchanou dobrotu, vonící ořechy a povidly. Povrch stačí posypat moučkovým cukrem, ačkoliv ani to není potřeba. Tento recept je velkým hitem našeho receptáře, proto doporučujeme k vyzkoušení.

    2 z 20

    Úžasný tvarohový moučník ke kávě

    Úžasný tvarohový moučník ke kávě Video

    Pokud patříte mezi příznivce tvarohových moučníků, tak zřejmě nenecháte bez povšimnutí ani tuto dobrotu. Jednoduché olejové těsto zvládnete jako nic. Moučník je atraktivní svou dvoubarevností a pudinkový krém s tvarohem ho dolaďuje k dokonalosti. A aby toho nebylo málo, ještě na moučníku nesmí chybět čokoládová poleva.

    4 z 20

    Buchta Himálaje

    Buchta Himálaje Video

    Zřejmě každý zná pověstný moučník s názvem Himálaje, možná ho nazýváte ještě jinak, třeba Fešák nebo Prošívaná deka. Každopádně se jedná o obdobný moučník, který sklízí stále znovu a znovu úspěch. Jednoduchý, chutný, kakaová vrstva těsta je zkombinovaná s tvarohovou náplní. Buchta je zajímavá na pohled a chutná úžasně.

    5 z 20

    Mokrá kokosová buchta

    Mokrá kokosová buchta Video

    Možná si představíte suchou kokosovou buchtu na plechu a neláká vás, s tímto receptem to je ale naprosto jinak. Kouzlo se totiž skrývá v jednoduchém postupu, který musí proběhnout hned po vytažení moučníku z trouby. Před pečením buchtu (možná ji znáte pod názvem Raffaello) posypte kokosem a ještě horkou ji polijte smetanou, která se hned vsákne. Lahoda to pak bude náramná, buchta je příjemně vláčná.

    6 z 20

    Luxusní a rychlý makovník

    Luxusní a rychlý makovník Video

    Makovníky mají mnoho příznivcůmák je velmi zdravý, tak proč nezkusit i tento moučník. Příjemně vás potěší svou kyprostí a vláčností a když ho před podáváním ještě ozdobíte kopečkem zakysané smetany nebo šlehačky, úspěch u strávníků na sebe nenechá čekat. A nebojte se žádné "dusivky".

    7 z 20

    Velmi šťavnatý moučník

    Velmi šťavnatý moučník Video

    Vláčné kakaové těsto se po upečení ještě prolije voňavou kávou - to je totiž ten správný trik pro dosažení výtečné chuti. Moučník potřebuje i trochu kyselosti, o kterou se postará malinová marmeláda. To vše ještě doladí vrstva báječné čokoládové polevy. Dobrotu podávejte po odležení v lednici, můžete ji ještě dozdobit šlehačkou.

    8 z 20

    Rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem

    Rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem Video

    Název "rychlořezy" jistě hned osloví mnohé z nás - toužíme prostě po něčem rychlém, ale přitom chuťově bezvadném. Řezy z našeho receptu jsou snadné a rychlé na přípravu, potřebujete na ně jen několik surovin, které nejspíš máte doma po ruce. Když báječný kakaový korpus potřete krémem z jogurtu a pudinku, bude to dobrota. Povrch ještě posypte kakaem a samozřejmě nechte ztuhnout v lednici.

    9 z 20

    Pařížské řezy jednoduché

    Pařížské řezy jednoduché Video

    Pařížský dort - to je známý pojem, mnoho z nás tuto dobrotu miluje - jenže příprava není až tak snadná. Nicméně žádný problém - naši variantu, která je dortem inspirovaná, zvládnou i začátečníci. Už se těšíte? Neváhejte, tento moučník nezklame ani při svátečních rodinných příležitostech. Jen raději připomínáme, že pařížskou šlehačku musíte začít připravovat už den předem, aby se svařené suroviny před šleháním dobře vychladily.

    10 z 20

    Rebarborový koláč

    Rebarborový koláč Video

    Jednoduché koláče s ovocem, nebo v tomto případě s rebarborou, by neměly chybět v repertoáru žádné hospodyňky. Na moučníku se toho nedá mnoho zkazit a když ho ještě před pečením řádně posypete drobenkou, tak výsledek jistě potěší. Na koláč použijte ovoce čerstvé, zavařené nebo mražené.

    11 z 20

    Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

    Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá Video

    Úžasná kombinace červeného rybízu a nadýchaného sněhu si získala mnoho obdivovatelů. Vypadá luxusně a chutná zrovna tak. Pokud nemáte rybíz čerstvý, nevadí, s úspěchem použijete i mražený. Při chystání těsta na plech určitě oceníte i přístroj na šlehání sněhu, usnadní vám práci a za chvilku budete mít upečeno.

    12 z 20

    Lehký tvarohový koláč

    Lehký tvarohový koláč Video

    Vrstva těsta je poměrně nízká, ale to vůbec nevadí, protože o báječnou chuť se postará tvarohová náplň, připravená s vanilkovým pudinkem. Moučník se peče včetně tvarohové náplně a vrstvičky meruňkové marmelády, a to pěkně dozlatova. Jednoduše řečeno - ani tento moučník vás nezklame. 

    13 z 20

    Buchta "Orgasmus"

    Buchta "Orgasmus" Video

    Tato buchta upoutá nejen svým lákavým vzhledem, ale i neobvyklým názvem. Jisté je, že pokud se pustíte do její přípravy, můžete se těšit na úžasný chuťový zážitek. Svůj díl výborné chuti má na "svědomí" nejen kompotovaný ananas, ale také ořechy a pomazánkové máslo.

    14 z 20

    Hrníčkové meruňkové řezy

    Hrníčkové meruňkové řezy Video

    Meruňky jsou výtečným a milovaným ovocem, to samé platí i pro moučníky, do kterých meruňky přidáte. Jednoduché řezy s ovocem zvládnete upéct jako nic, vanilkový cukr jim dá výbornou vůni a chuť. Hotové řezy ještě pocukrujte a za chvilku můžete servírovat, řezy se hodí jako sladká tečka po dobrém obědě.

    16 z 20

    Drobenkový koláč s pudinkem

    Drobenkový koláč s pudinkem Video

    Drobenkové koláče mají řadu příznivců a to vůbec není divu. Postup přípravy se vyznačuje jednoduchostí a rychlostí. Část připravené drobenky rozložte na plech, pokryjte ji pudinkovým krémem, rozložte ovoce a posypte zbytkem drobenky. Po upečení nechte vychladnout a můžete si pochutnávat.

    17 z 20

    Buchta s tvarohem a želé

    Buchta s tvarohem a želé

    Tato krásně barevná buchta může směle konkurovat daleko pracnějším řezům připraveným na sváteční setkání. Základem je na upečení snadný kakaový korpus, který po upečení pokryjete jednoduchým tvarohovým krémem. To ale ještě není všechno, o atraktivitu se postará pudinková vrstva, kterou je potřeba opatrně buchtu zalít. Pak už jen vše nechte v chladu ztuhnout a návštěva může přijít.

    18 z 20

    Frgálová buchta

    Frgálová  buchta Video

    Frgály jsou výtečné, o tom není pochyb, ale pokud si chcete jejich chuť užít a získat je trochu jednodušší cestou, můžete vyzkoušet frgálovou buchtu, která vás jistě také potěší. Na ozdobení budete potřebovat rovnou tři náplně - tvarohovou, makovou a ještě povidla. Ale nebojte se, buchtu budete mít hotovou raz dva.

    19 z 20

    Zakázaná buchta

    Zakázaná buchta Video

    Zakázanou buchtu můžete jednoduše nazvat třeba buchta se Salkem, pokud se vám název nelíbí. Základem je jednoduchý olejový korpus s kakaem, ovšem originalitu moučník získá díky polevě ze Salka a másla. Salko (v plechovce) je potřeba nejlépe den předem uvařit ve vodě a pak nechat vychladit. Samo vaření trvá 2,5 hodiny. Potřený moučník ještě posypte mletými ořechy a nastříkejte čokoládovou polevou. Podávejte až po řádném vychlazení.

    20 z 20

    Eskymáček

    Eskymáček Video

    Lahodná dobrota vás nadchne kokosovou chutí, jedná se totiž o naprosto báječný moučník, který jistě bude mít úspěch u vaší rodiny i hostů. Kakaový korpus je pokrytý skvělým krémem, na který budete potřebovat kokosový pudink a zakysanou smetanu. Na povrch si připravte ještě čokoládovou polevu

1/20

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky