18 receptů na zpracování husy: Jak připravit tradiční pečenou husu nebo husí játra
Pečená husa je jednou z tradičních pochoutek, které jsou díky bohaté chuti ideální pro slavnostní příležitosti. Připravte si dokonalou pečenou či jinak připravenou husu podle některého z našich 18 osvědčených receptů.
Husí maso patří mezi lahůdky, které jsou neodmyslitelně spojeny s podzimem a zimou, kdy se na českých stolech často objevuje především při slavnostních příležitostech, jako je například svátek svatého Martina. Jeho specifická chuť a jemná tuková struktura dělají z husy výjimečný pokrm, který v kombinaci s vhodnou přílohou vytváří nezapomenutelný kulinářský zážitek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
- Husí paštika se sušenými švestkami
- Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
- Babiččina pečená husa
- Svatomartinská husa
- Husí játra v zelenině na červeném víně
- Husa na pomerančích
- Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
- Husa plněná zázvorovou nádivkou
- Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
- Pečená divoká husa na koření
- Pomalu pečená husa s jablky a medem
- Husí stehna v šouletu
- Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou
- Pečená husa v sáčku
- Husa s jablky a saturejkou
- Husí játra na minutku
- Husí prsa na zázvoru s brusinkovým zelím
1/18
1/18
Komentáře