18 receptů s kefírem: Vyberte si sladkou buchtu nebo slanou pizzu
Kefír je kvašený mléčný nápoj, který vzniká působením kvasinek a bakterií. Je tedy bohatý na probiotické bakterie, které příznivě působí na náš zažívací trakt. Je zdrojem důležitých živin, jako je vápník, bílkoviny a vitamín B a K.
Kefír je velmi snadné vyrobit. Stačí pouze kefírová, jinak také tibetská, houba a čerstvé mléko. Do něj dáme houbu a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě. Výsledný kefír skladujeme v lednici. Kefír můžeme rovnou vypít, ale často ho dál použijeme i v kuchyni. Které recepty jsou u vás nejoblíbenější? Přinášíme přehled, ze kterého si stačí jen vybrat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Buchta z kefíru
- Bagety z kefíru
- Bublanina z kefíru
- Polévka z kefíru
- Rychlé nočky z kefíru
- Mandarinkové řezy s kefírem
- Blesková pizza z jogurtu (kefíru)
- Vláčný perník z kefíru
- Cuketové palačinky z kefíru
- Meruňkový koláč z kefíru
- Pečené nové brambory s hlávkovým salátem a kefírem
- Banánové lívanečky s kefírem
- Domácí sýr z domácího kefíru
- Růžové dortíčky s kefírem
- Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
- Margot buchta s kefírem
- Kváskové dalamánky z kefíru
- Ovocné poháry z kefíru
1/18
1/18
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
18 receptů s kefírem: Vyberte si sladkou buchtu nebo slanou pizzu
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře