Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na nejlepší guláš. Občas však není na škodu vyzkoušet i něco jiného a tradiční recept oživit něčím novým. Připravili jsme proto pro vás přehled 15 nejoblíbenějších receptů na guláše z našeho webu a věříme, že v něm objevíte skvělé recepty, které obohatí vaše vaření.

Guláš patří mezi nejoblíbenější pokrmy české kuchyně a jeho variací existuje nespočet. Ať už dáváte přednost tradičnímu hovězímu guláši, pikantní maďarské verzi nebo méně tradičním kombinacím s drůbežím či zvěřinou, každý guláš má své kouzlo. 

1/15

    1 z 15

    Žampionovo-kuřecí guláš

    Žampionovo-kuřecí guláš

    Žampionovo-kuřecí guláš spojuje jemnost kuřecího masa s výraznou chutí žampionů. Příprava, která zahrnuje restování cibule, přidání papriky a rajčatového protlaku, dodává pokrmu bohatou chuť. Tento guláš se podává s chlebem, rýží nebo s knedlíkem.

    2 z 15

    Zvěřinový guláš

    Zvěřinový guláš

    Zvěřina je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí výraznější  a specifickou chuť. Voňavé koření, pomalé dušení a kvalitní maso zaručují, že se tento guláš stane hvězdou slavnostního stolu i obyčejné rodinné večeře. Perfektně se hodí k houskovým knedlíkům nebo k rýži.

    3 z 15

    Guláš lázeňského šviháka

    Guláš lázeňského šviháka Video

    Pikantní varianta oblíbeného guláše překvapí netradiční kombinací surovin a výraznou chutí. Vhodné koření a kvalitní maso z něj dělají ideální pokrm pro všechny, kdo mají rádi ostřejší jídla. Talíř dozdobte nastrouhaným křenem a podávejte s chlebem nebo s houskovým knedlíkem.

    4 z 15

    Vepřový guláš se žampiony a slaninou

    Vepřový guláš se žampiony a slaninou

    Klasika vylepšená o lahodné žampiony a voňavou slaninu dodává tradičnímu vepřovému guláši nový rozměr chuti. Slanina se postará o jemnou uzenou vůni, zatímco houby přidají šťavnatost. Recept je vhodný pro všechny milovníky poctivých a sytých jídel.

    5 z 15

    Jelení guláš s houbami

    Jelení guláš s houbami

    Jelení maso, se svou jemnou strukturou a intenzivní chutí, dokonale ladí s vůní lesních hub. Tento guláš v sobě spojuje tradiční loveckou kuchyni a chuť podzimu. Pomalé dušení zajistí, že maso bude křehké a plné chuti, zatímco houby přidají typické zemité aroma.

    6 z 15

    Minutkový buřtový guláš

    Minutkový buřtový guláš

    Jednoduchá a rychlá varianta guláše si vás získá svou intenzivní chutí. Pikantní klobása, voňavá cibule a hustá omáčka tvoří perfektní kombinaci, která zasytí a zahřeje. Tento guláš je ideální, když není čas na dlouhé vaření, ale chcete si dopřát něco poctivého.

    7 z 15

    Plzeňský guláš

    Plzeňský guláš

    Plzeňský guláš je oblíbenou variantou, která se neobejde bez piva. Právě to mu dodává jedinečnou hořkosladkou chuť a skvělou konzistenci omáčky. Spojení vepřového masa, cibule a papriky tvoří ideální základ pro poctivé české jídlo, které nejlépe chutná s čerstvým chlebem nebo s houskovým knedlíkem.

    8 z 15

    Guláš z vepřového srdce a jater

    Guláš z vepřového srdce a jater

    Tento guláš je vhodný pro milovníky vnitřností, kteří ocení jedinečnou chuť jater a vepřového srdce. Správné koření a pomalé dušení dodávají guláši jemnost a hloubku chuti. Perfektní volba, pokud hledáte něco netradičního, ale přesto klasického. Guláš podávejte s chlebem, rýží nebo s knedlíkem.

    9 z 15

    Jehněčí guláš z tlakáče

    Jehněčí guláš z tlakáče

    Rychlá příprava a výborná chuť dělají z tohoto guláše ideální variantu pro každého, kdo si chce pochutnat na jehněčím mase. Tlakový hrnec zajistí, že maso bude měkké a šťavnaté, zatímco dobře zvolená kombinace koření zvýrazní jeho přirozenou chuť.

    12 z 15

    Guláš z kuřecích stehen s paprikou a rajčaty

    Guláš z kuřecích stehen s paprikou a rajčaty

    Recept je lehčí variantou oblíbeného guláše, kde šťavnatá kuřecí stehna doplňují sladká paprika a rajčata. Tyto ingredience dodávají omáčce bohatou chuť a krásnou barvu. Guláš je ideální volbou pro ty, kdo hledají rychlý, ale přesto chutný pokrm plný vůní a barev.

    13 z 15

    Bůčkový guláš

    Bůčkový guláš

    Bůček se svou šťavnatostí a výraznou chutí vytváří základ pro sytý a dokonale ochucený guláš. Pomalé dušení zajišťuje, že se maso doslova rozplývá na jazyku. Díky kombinaci cibule, papriky a česneku vzniká poctivá omáčka, která nejlépe chutná s čerstvým chlebem nebo s knedlíkem.

    14 z 15

    Myslivecký guláš z králíka

    Myslivecký guláš z králíka

    Králík v kombinaci s divokým kořením a voňavými bylinkami tvoří skvělý základ pro guláš, který je nejen chutný, ale i lehčí než klasické varianty. Správně připravené maso je křehké a výborně se doplňuje s hustou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky zvěřiny.

    15 z 15

    Segedínský guláš v papiňáku

    Segedínský guláš v papiňáku

    Oblíbený segedínský guláš připravený v tlakovém hrnci získává skvělou konzistenci a intenzivní chuť v rekordním čase. Šťavnaté vepřové maso, jemné kysané zelí a smetanová omáčka vytvářejí harmonickou kombinaci, která chutná skvěle s houskovým knedlíkem i čerstvým pečivem.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli