Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

20 nejlepších moučníků na plechu: I začátečník může ohromit hosty lahodnou dobrotou
Zdroj: Toprecepty

Nejrůznější moučníky pečené na plechu, případně doplněné krémy a polevami, jsou ideálním pohoštěním a dobrotou na rodinná setkání i různé oslavy, budou se vám také hodit pro milé návštěvy. Z našeho receptáře jsme vybrali zvlášť žádané recepty, důkladně prověřené a mnohokrát vyzkoušené.

Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv z vybraných receptů, určitě nešlápnete vedle. Všechny jsou výborné a spolehlivé. Záleží tedy jen na vás, co upřednostníte. Může to být jednoduché perníkové těsto nebo luxusní řezy plněné krémy i tvarohovými náplněmi a polévané čokoládovou polevou.                                                                  

        

1/20

    1 z 20

    Buchta "Orgasmus"

    Buchta "Orgasmus" Video

    Buchta s originálním názvem nikoho nenechá na pochybách, že se jedná vskutku o něco výjimečného. Spodní vrstvu tvoří ananasové těsto upečené na plechu, po vychladnutí na těsto rozetřeme lahodný krém s vanilkovou příchutí. To vše ještě dotvoří čokoládové zdobení.

    3 z 20

    Nadýchaný hrnečkový perník

    Nadýchaný hrnečkový perník Video

    Ještě jeden hrníčkový recept by vás mohl potěšit, nadýchaný perník je moučníkem pro každou příležitost. Můžeme ho upéct jako pohoštění pro návštěvu, na sváteční snídani i k svačině dětem. Oceníme ho zabalený v krabičce na výlet a můžeme ho donést pro radost někomu blízkému.

    4 z 20

    Andělsky nadýchaný perník

    Andělsky nadýchaný perník Video

    Další verze nadýchaného perníku obsahuje povidla a vlašské ořechy. Heboučký a nadýchaný perník si určitě rádi brzy zopakujete, doporučujeme ho zařadit mezi oblíbené recepty každé hospodyňky. Úplně nejlepší je s čokoládovou polevou.

    5 z 20

    Mrkvový perník s povidly

    Mrkvový perník s povidly Video

    Perník můžete ještě nějak ozvláštnit, např. doplnit nastrouhanou mrkví podle tohoto receptu. Mrkev mu dodá vláčnost a šťavnatost, zároveň zvýrazní barvu. Perník můžete potřít čokoládovou polevou nebo jen vrstvou povidel - v tom případě doporučujeme povidla posypat slabou vrstvou strouhaného kokosu.

    6 z 20

    Jablkový perník

    Jablkový perník Video

    Strouhaná jablka jsou další variantou, jak vylepšit perníkové těsto. Nezapomeňte přidat trochu skořice pro lepší chuť. Výsledkem bude báječně vláčná dobrota. Stejně jako předešlé perníky můžete povrch jablečného perníku ozdobit čokoládou.

    8 z 20

    Buchta Himálaje

    Buchta Himálaje Video

    Typická začátečnická buchta, kterou milovaly naše babičky, neztratila nic na své výborné chuti. Jemné kakaové těsto je doplněné vrstvou tvarohové náplně, moučník je vláčný a svěží. Možná ho znáte pod názvem Fešák nebo Prošívaná deka

    9 z 20

    Velmi šťavnatý moučník

    Velmi šťavnatý moučník Video

    Další vláčný a svěží moučník je plný čokolády. K času přípravy si určitě připočítejte čas na odležení v lednici. Moučník po upečení prolijete voňavou kávou, o kyselost se postará malinová marmeláda. Po ozdobení šlehačkou dobrota jistě všechny nadchne svou lahodnou chutí.

    11 z 20

    Buchta Rafaelo

    Buchta Rafaelo Video

    Velmi jednoduchá buchta nás možná na první pohled nezaujme, ale v tomto případě zdání klame. její příprava totiž spočívá v jednoduchém triku. Buchta krásně voní po kokosu a hned po upečení ji polijeme smetanou - právě ta se postará o lahodnou vláčnost. 

    12 z 20

    Řezy s vaječným likérem

    Řezy s vaječným likérem Video

    Řezy s vaječným likérem jsou opravdu sváteční záležitostí. Výjimečná je kombinace větší vrstvy pařížské šlehačky a likérového krému (z vaječného koňaku). Povrch moučníku můžete ještě po libosti dozdobit např. čokoládovými hoblinkami.

    13 z 20

    Kardinálův řez

    Kardinálův řez Video

    Kardinálův řez potřebuje před servírováním náležitě vychladit. Příprava této dobroty není až tak složitá, jak by se mohlo zdát na první pohled. Dezert se skládá ze dvou příjemně vláčných těst, je naplněný šlehačkou a ovocem. Před podáváním ho ještě pocukrujeme.

    14 z 20

    Nebe v hubě

    Nebe v hubě Video

    Vybrali jsme ještě další zážitek pro vaše chuťové buňky. Křehké těsto, voňavá ořechová náplň a jemný máslový krém, který se dá nahradit jen zakysanou smetanou nebo šlehačkou. Příprava je možná trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.

    15 z 20

    Rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem

    Rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem Video

    Rychlořezy vám mnoho času nezaberou, jak už sám název napovídá. Pokud milujete sladké a osvěžující krémy, zřejmě neodoláte ani této báječné dobrotě. Surovin nepotřebujete mnoho, navíc je nejspíš máte vždy po ruce. Kakaové těsto je potřené svěžím krémem z jogurtu a pudinku.

    20 z 20

    Míša řezy

    Míša řezy Video

    Míša řezy jsou už opravdu pojmem. Korpus je opět kakaový, doplňuje ho tvarohová vrstva a následuje vrstva čokolády. Řezy nejlépe chutnají až druhý den po upečení, když se chutě propojí. Pokud vás tento moučník láká, ale přece jen si na něj netroufáte, máme pro vás řešení - vyzkoušejte Míšu do skleničky.

1/20

   

Komentáře

Další tipy a triky