20 receptů na pokrmy s rajčaty, které prostě musíte vyzkoušet
Rajče pochází z Jižní a Střední Ameriky. Je to zelenina s kulatými červenými plody, běžně se však setkáváme i s odrůdami se žlutými, fialovými, černými, zelenými nebo oranžovými plody všech možných tvarů a velikostí.
Rajčata, plná vitamínů, se používají v chudých i bohatých kuchyních celého světa nejen jako příloha, hlavní jídlo, koření a dochucovadlo, ale také se suší, mrazí, zavařují a nakládají na zimu. Protože neobsahují tuk, jsou součástí redukčních diet.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Rajčatový salát
- Rajčatový koláč
- Rajčatová polévka ze Slovenska
- Rajčatové tousty
- Zapečená plněná rajčata s balkánským sýrem
- Špagety s Bolognese omáčkou
- Pikantní rajčatové čatní
- Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem
- Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
- Pečená rajčata
- Rajčata s broskvemi a Nivou
- Rajská z čerstvých rajčat
- Sterilovaná rajčátka
- Losos s cuketou, rajčátky a celerovou kaší
- Pikantní kuskus se sušenými rajčátky a kuřecím masem
- Rajčatová salsa
- Kuřecí špíz s rajčátky v rajské marinádě
- Rajčatový chleba
- Zeleninové lečo
- Rajčatová marmeláda ochucená rumem
1/20
1/20
Komentáře